Scenariul lui Orban care va face ca PNL să piardă iarăși Capitala. Urmează o săptămână de foc la PNL București

0

Pentru liberalii din București urmează o săptămână cu decizii importante. Președintele PNL și-a asumat să propună noi conducători ai organizației municipale și a celor de sector. Chiar dacă, în comparație cu alegerile din 2016, a fost dublat numărul de voturi obținute în București, rezultatul e departe de ceea ce ne dorim: să fim câștigători, scrie liberarul Gabriel Dumitrașcu pe pagina s-a de socializare.

„Nominalizările vor fi un test despre despre modelul de conducere: un singur lider și manageri locali numiți sau o sumă de lideri având consimțământul membrilor activi, ce împart o conducere colegială. În toate organizațiile din București sunt oameni deștepți, experimentați, cu performanțe profesionale remarcabile pentru societate, unii dintre ei cu reale capacități de lider, confirmate în acțiunile politice și recunoscute de colegii cu care au fost umăr la umăr în campanie. Toți au dreptul statutar să fie ascultați și consultați, pentru că un lider este urmat de oameni doar în măsura în care oamenii se regăsesc în conduita proiectul și obiectivele liderului”, a explicat liberalul Gabriel Dumitrașcu.

Acesta ținut să completeze: Mai spun doar atât: organizatiile liberale din București nu sunt blazate, nu sunt amorfe sau formate de oameni din “plastilină” dispuși să accepte o realitate măsluită. Să nu încerce nimeni să forțeze lucrurile dincolo de limitele statutare. E timpul ca măcar de data asta liberalilor bucureșteni să le fie respectat deplin dreptul de a propune și alege liderii, de a exprima cu voce clară ce vor și atunci, sunt convins că se vor vedea și rezultatele care să consolideze rezultatele PNL.

Lupta din interiorul PNL

În interiorul partidului se conturează deja două curente de opinie, unul dintre ele fiind favorabil lui Rareș Bogdan, în opoziție cu Ludovic Orban, în ideea că fosta vedetă tv a contribuit major la rezultatul PNL la alegerile europarlamentare, alături de Președintele Klaus Iohannis, implicat activ în campanie. În plus, a devenit deja vizibil că după anumite declarații controversate ale președintelui PNL, Rareș Bogdan are poziții publice în contradicție cu acesta.  

Cristian Bușoi a demisionat din funcția de președinte al PNL București, în urma unor reproșuri care i s-au adus în legătură cu rezultatele foarte slabe obținute de filială la alegerile trecute dar și la cele europarlamentare, dar și ca urmare a unei înțelegeri făcute înaite de campania electorală. Mai exact, la momentul la care Rareș Bogdan a devenit membru al PNL, la nivelul conducerii partidului s-a decis ca acesta să preia de la Bușoi șefia celei mai importante organizații a partidului, fostul președinte urmând să primească în schimb un loc eligibil pe lista pentru europarlamentare. În cursul dimineții de luni, Cristian Bușoi și-a dat demisia, iar Rareș Bogdan a anunțat, înainte de ședințele conducerii PNL, reunită în Biroul Executiv al partidului, că este dispus să preia conducerea organizației, dar pune condiția de a-și construi propria echipă. 

„Voi dizolva toate birourile de conducere actuale ale organizațiilor și îmi voi pune propriul meu secretar general și cei trei prim-vicepreședinți. Dacă acceptă cei din conducerea națională cererile mele care sunt cât se poate de clară, adică nu Rareș Bogdan singur, cu o echipă ce nu îi aparține, ci Rareș Bogdan și echipa sa, atunci sunt pregătit să preiau Bucureștiul, altfel nu”, a spus Bogdan,  înainte de ședința PNL. 

Ce vrea Orban

Orban a promis că vine cu propuneri de şefi pentru organizaţia mare, dar şi pentru sectoare, într-o săptămână, însă unii lideri se îndoiesc şi spun că preşedintele liberal nici măcar nu a făcut evaluarea activităţilor din filialele bucureştene şi nu a convocat şedinţe ca să ia pulsul, conform unor surse consultate de Digi24.ro.

Un lucru confirmă toți liberalii, Orban vrea să îți impună oamenii cu riscul de a mai pierde încă odată Capitala, după ce în 2016 Orban a trebuit să se retragă din cauza unui dosar de corupție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here