Cât ar fi „costat” adopția Sorinei. Părinții adoptivi spun că ar fi dat bani. Procurorul general intervine în anchetă. Cum a fost târâtă fetița la mașină -VIDEO

0

Tatăl adoptiv al Sorinei, fetița târâtă pe jos de procurorul Maria Pițurcă în Baia de Aramă, a recunoscut că a dat bani.

Gabriel Săcărin susține că a plătit 30.000 de dolari unei agenții autorizate de autoritatea națională de adopție din SUA.

„În partea română nu există cheltuială, toată este gratuită pentru familie, în schimb în SUA, în orice țară străină, o familie de cetățeni români, doar români poată să vina să adopte prin agenție autorizată de autoritatea națională de adopție și care face toate controalele, face cursuri de părinți, este o diferență să fii părinte de copil biologic și să ai un copil adoptat care a pierdut familia, a avut sistem de leagăn, a ajuns la asistenți maternali, sunt diferite, credem că avem suflet și intelgem, dar 6 luni de cursuri ne-au deschis orizonturi pe care nu le bănuiam, astea sunt pe bani.

Tot pe bani, monitorizare de acum înainte de la autorități, monitorizează tot pe proprietatea mea, dacă eu am spus că o să pun parchet 3 luni mai târziu mă întreabă de ce n am pus, oamenii sunt foarte atenți la detalii, grijulii să-i fie copilului bine”, a afirmat Săcărin, la România TV.

Procurorul general: s-a deschis dosar penal

„Regret şi mi-am cerut scuze pentru că am asistat la aşa ceva, nu e permis, nu voi tolera niciodată aşa ceva. E o anchetă în curs, de vineri s-a înregistrat un dosar penal in rem.Din punctul meu de vedere, asemenea gesturi, asemenea situaţii nu mi-aş dori să mai văd niciodată în România. Ne interesează ca Sorina să fie bine”, a declarat Ana Birchallan, ministrul justiției. Procurorul general a anunțat că s-a deschis dosar penal.

Ce spune tatăl adoptiv al Sorinei

Sorina se află în America, la familia adoptivă, doi români cu dublă cetățenie care mai au doi copii în jurul vârstei fetei. Printr-o intervenție telefonică, Gabriel Săcărin a informat că starea copilei este una bună.

„Acum se joacă cu băiatul nostru. Toate bune și frumoase. (Am liniștit-o) cu multă dragoste. A stat în brațele soției mele care a mângâiat-o, a liniștit-o. Ea este deja asigurată, are asigurare medicală egală cu copiii mei naturali. La început era speriată”, a spus tatăl adoptiv al Sorinei, conform Antena 3.

Bărbatul a mai precizat că a fost surprins neplăcut de dificultățile întâmpinate la adopție și că, până acum, s-a mai întâlnit de 12 ori cu Sorina, care ar fi avut un cu totul alt comportament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here