70.000 de oameni stau fără apă caldă în Sectorul 5. Reacție dură: Timp de 10 ani RADET a fost condus de Marian Vanghelie

0

Marți seară, la Primăria Sectorului 5 a fost circ. Edilul zero al Primăriei Sectorului 5 al Capitalei, Daniel Florea, susține că oamenii stau fără apă caldă pentru că este sabotat. Acesta minte oamenii că poate să de bani pentru centrale de apartament și că are bani să achite el toată subvenția în locul Primăriei Cpaitalei, lucru total neadevărat. 

Pe de altă parte, liderul sindical al RADET, Ioana Stoica, e explicat în cadrul întâlnirii, la care au fost invitați 200 de asociații de locatari din sectorul 5 al Capitalei, că RADET a fost condus de Marian Vanghelie, apropiatul lui Daniel Florea, de mai bine de 10 ani. 

Apropiații lui Vanghelie au căpușat RADET

CONSDE COM TRADE S.R.L. este una dintre societăţile care a vândut regiei, între 2009 şi 2013, ţevi şi tablă de aproape un milion de euro fără TVA (958.414 de euro). Firma, radiată în octombrie 2016 de la Registrul Comerţului, a avut sediul într-un apartament din Sectorul 2 al Capitalei şi un singur angajat. În prima jumătate din 2009, RADET a făcut plăţi către CONSDE COM TRADE S.R.L. în valoare de peste 100 de mii de euro (102.606 de euro). Din această sumă, susţin inspectorii corpului de control, aproape 10.000 (9.472 de euro) de euro au fost decontaţi de RADET fără nicio justificare.

Georgeta Popovici, reprezentant CONSDE COM TRADE S.R.L.: Alte operaţiuni cu ei economice n-am avut. Decât contract de marfă, licitaţii, livrări de marfă şi plată conform facturilor. N-avea cum să-mi dea mie bani în plus, sub nicio formă.

CONSDE COM TRADE S.R.L. a fost controlată mai mulţi ani de Georgeta Popovici şi Simona Blîndu. Potrivit Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, multe contracte de furnizare ţevi au fost câştigate, pe loturi, în tandem cu METACOM 2000 S.R.L. – societate înfiinţată în 2001 cu domeniu de activitate declarat comerţul cu ridicată al metalelor şi minereurilor metalice.

METACOM 2000 S.R.L. este deţinută în proporţii egale de Ioan Ungureanu şi Nicolae Vărbanciu. Acesta din urmă este fostul secretarul general al Partidului Dreptăţii Sociale şi a canditat în 2014, alături de Simona Blîndu, la alegerile europarlamentare. Din aprilie 2016, Partidul Dreptăţii Sociale este condus de Marian Vanghelie, fost primar al sectorului 5. Vanghelie a fost reţinut de procurorii DNA în martie 2015 şi acuzat de abuz în serviciu, luare de mită şi spălare de bani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here