Sondaj bombă legat de alegerile europarlamentare

0

Rareş Bogdan, cel care deschide lista PNL la alegerile europarlamentare, a declarat că cel mai recent sondaj comandat de partid, finalizat pe 27 aprilie, arată că liberalii au 27% la intenţia de vot a românilor, formaţiunea fiind în creştere.

În București, PNL a câștigal cele mai multe procente, după ce șef de campanie a fost desemnat Hazem Kansou Alexandru.

„Înainte de a intra în Focşani am primit un ultim sondaj de opinie, terminat pe 27 seara. Am vorbit la telefon cu preşedintele Ludovic Orban, cu secretarul general Robert Sighiartău, şi am spus chiar dacă nu anunţăm tot ce este acolo, deşi sunt lucruri importante, cum ar fi că dumneavoastră, la fel ca toţi românii vreţi cu Europa, nu cu Rusia, vreţi cu SUA, nu cu China sau cu Turcia. Acolo scrie ceva important şi trebuie să ştiţi că e pentru prima dată când PNL poate atinge, după 1990, un scor istoric. Ultimul sondaj de opinie ne arată că consolidat PNL are 27% şi este în creştere”, a afirmat Rareş Bogdan, la mitingul organizat de PNL la Focşani.

Acest a adăugat că cercetarea de piaţă comandată de liberali arată PSD ca fiind cotat la 25%, iar celelalte partide la 16%, într-un trend descendent.

„Dacă dumneavoastră veţi înţelege asta, dacă veţi înţelege că PSD e la 23%, că celelalte forţe vin de la 16% în jos, dacă dumneavoastră veţi înţelege că puteţi face parte dintr-un partid mare, unul care poate să ridice România din noroi, un partid care să guverneze această ţară pentru următorii 5-10 ani, nu ne opreşte nimic. Nimic nu ne poate sta în cale. Rugămintea mea este doar să aveţi încredere că putem câştiga. De şapte ani de zile stăm în Opoziţie, de şapte ani de zile PSD conduce România şi ne umileşte. A venit vremea PNL. E timpul României, e timpul PNL, e timpul ca dumneavoastră să în convingeţi pe români că se poate trăi şi altfel”, a conchis Rareş Bogdan.

PSD și-a anulat mitingul

PSD, ALDE si UNPR nu organizeaza duminica mitinguri electorale la Focsani, acolo unde are loc o actiune electorala a PNL. In timp ce PSD spune ca a renuntat la miting pentru a nu exista interpretari, UNPR a anuntat ca nici nu a intentionat sa organizeze vreo actiune.

Patru mitinguri electorale erau programate duminica in Focsani, in locuri diferite si fara aprobare de mars, astfel incat adversarii politici sa nu aiba posibilitatea de a se intalni. Este vorba despre actiuni electorale ale PNL, PSD si ALDE la care ar fi trebuit sa participe in jur de 20.000 de oameni.

Liberalii au criticat ideea Primariei Focsani de a aproba mai multe actiuni electorale dupa ce PNL Vrancea anuntase ca-si va lansa candidatii la alegerile europarlamentare intr-un mare miting.

„Este adevarat ca am renuntat la mitingul de duminica. Am luat aceasta decizie ca sa nu apara interpretari, sa nu le dam liberalilor lucruri de rostogolit. Ii lasam pe ei sa-si faca actiunea lor, noi mergem in campanie, avem multe lucruri de facut si de spus oamenilor”, a declarat deputatul PSD Nicusor Halici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here