Dragnea, asasinii și presupusele tentative de ucidere a liderilor PSD. DIICOT: Dragnea minte

0

Președintele PSD Liviu Dragnea a vorbit duminică despre presupuse tentative la viețile liderilor PSD, pornind de la cazul sau cu cei 4 asasini, dar și ale colegelor Doina Până și Gabriela Firea.

Șeful PSD susține că la DIICOT ar există un dosar care nu este făcut pe numele lui, însă în care apare numele sau, bazat pe declarația mai multor persoane care au vorbit despre cine finanțează mișcărilor de stradă, cât și despre tentativă să de asasinare.

„La DIICOT e o declarație care vorbește despre așa ceva. Nu e a mea. A cuiva care a spus cu subiect și predicat. Dar nu se va întâmplă nimic. Cât timp e acest regim vorbim degeaba. Dacă vreodată, sper să ajungem în țară asta să iasă la inveala adevărul o să considerați că tot ce a fost în emisiunea dumneavoastră au fost glumițe. Dacă o să iasă la iveală o să va îngroziți. Nu mai sunt la aceeași intensitate, dar încă mai e”, a declarat Liviu Dragnea, duminică, la România TV.

În replică, reprezentanți DIICOT a explicat astăzi, pentru Piața Presei, că nu există niciun dosar în lucru cu această speță și nu s-a înregistrat nicio plângere în acest sens.

Dragnea are informații de la DIICOT

Liderul PSD a explicat că una dintre persoanele care a făcut declarații în dosarul de la DIICOT a fost amenințată, precizând că toată povestea ridică semne de întrebare. El a adăugat că nu știe totuși dacă informația este reală.

„Nu dosarul meu. Da, apare numele meu. E un dosar generat de o declarație a cuiva, cred că sunt doi sau trei, care au spus lucruri dovedite despre toate aceste mișcări. Cine finanțează, cum au fost finanțate pentru toate aceste mișcări în România. Și spunea ce se intenționa să se facă.

Am înțeles că ar fi fost și puțîn amenințat. Și stai și te întrebi. În dosarul cu Doina Până nu se întâmplă nimic. Dosarul acesta. Nu se întâmplă nimic. Altfel cum. Bun. Poate toată lumea e de bună credință și suntem noi suspicioși. Dar dacă nu e așa. Nici măcar nu știu dacă e reală (informația – n.r.) „, a conchis Dragnea.

În august 2018, Liviu Dragnea a declarat că a existat o tentativă de asasinat la adresa să, patru cetățeni străini venind în România cu acesta scop, la inițiativa unui om celebru în lume. Când a venit vorba de dovezi, Dragnea a abandonat povestea.

Dragnea, despre presupusă intoxicare a Doinei Până cu mercur: A deranjat niște interese uriașe

În ce o privește pe Doina Până, care a acuzat că a fost intoxicată cu mercur, Dragnea susține că în spatele acțiunilor ar putea fi oameni care au pierdut milioane de lei din cauza măsurilor luate de această cât a fost în Guvern.

„Eu am respectat solicitarea doamnei Doina Până, care a venit și mi-a spus. Sunt primul căreia i-a spus. Mi-a dat analizele și mi-a arătat evoluția. Dinainte și după. Sigur că era într-o stare deloc bună. Dumnezeu a ajutat-o să scape. Mă bucur mult. Doina Până a fost cel mai curajos ministru care s-a ocupat de păduri. Dar a deranjat niște interese uriașe. Radarul pădurilor a făcut să scadă tăierile de arbori într-un an de la o cantitate uriașă la ceva nesemnificativ, niște crengi.

Interesele derajante au fost uriașe. Ce nu înțeleg eu de ce anchetă la DIICOT trenează. Cum nu înțeleg sesizările făcute de niște oameni despre ce s-a întâmplat în spatele evenimentelor din 10 august, care trenează. Noi nu avem influență acolo, control acolo, nici nu vrem. Dar altcineva are”, a spus Dragnea.

Liderul PSD spune că în spatele intoxicării cu mercur a fostului ministru ar putea fi oameni care au pierdut mulți bani din cauza măsurilor Doinei Până.

„Eu vrea să depun o lege, cred că tot săptămâna viitoare să interzică exportul de bușteni. Sunt versanți, coline care sunt bărbierite efectiv. (…) Cineva care a pierdut milioane, sute, zeci de milioane. Asta ar trebui să facă procurorii (să identifice vinovații, n.red.) . Nu am nicio speranța”, a mai spus Dragnea.

Procurorii DIICOT efectuează cercetări după ce fostul ministru Doina Până a spus că ar fi fost intoxicată cu mercur. Cercetarea vizează infracțiunile de constituire grup infracțional organizat și tentativă de omor, iar în cauza a fost audiată deja Până.

Doina Până a depus, de asemenea, mai multe documente medicale prin care reieșea că această avea, în organism, o cantitate dublă de mercur.

Dragnea, despre relația cu Firea: Am început să comunicăm mai des

Nu în ultimul rând, Dragnea a vorbit și de Gabriela Firea, care de asemenea a pus problemele de sănătate pe seama unei potențiale mâini criminale.

„În jurul Primăriei Capitalei nu sunt foarte multe interese? Chiar nu vreau să o contrazic pentru că nu am cum. Orice e posibil. Te gândești la orice la starea asta care se induce și se alimentează în România. Nu pot să spun dar nici nu pot să exclud ce spune Gabi Firea. Și ea a trecut prin momente foarte dificile. Pentru mine e de neacceptat, nu pot acceptă așa ceva, dar pe de altă parte nu pot să spun nu”, a spus Dragnea, întrebat dacă el crede în teroria mâinii criminale.

Președintele PSD a spus că dacă își reproșează ceva în relația cu această este faptul că nu au comunicat mai des.

„Și când era supărată pe mine și dacă a avut vorbe mai grele la adresa mea, eu m-am abținut, pentru că așa cum țineam la ea țîn acum. Este foarte greu să construiești o punte. Cred că nu am comunicat destul cu Gabi Firea. Și aici a fost greșeală mea. Cred că o groază din chestiile despre care a spus că au fost îngreunate din partea Guvernului a crezut că au fost din partea mea. A fost încărcată cu tot felul de minciuni. Am început să comunicăm mai des și lucrurile au început să se miște”, a declarat Liviu Dragnea, la România Tv.

Relațiile dintre Liviu Dragnea și Gabriela Firea s-au răcit în toamna anului trecut, atunci când Firea, alături de câțiva colegi din partid, au semnat o scrisoare prin care cerea demisia imediată a liderului PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here