Paula Pîrvănescu: Firmele româneşti din IT, încurajate să investească pe piaţa americană

0

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va organiza, în luna iunie, o misiune economică în San Francisco în domeniul IT, în marja Summit-ului pentru Investiții SelectUSA, a anunţat secretarul de stat Paula Pîrvănescu, în cadrul unui eveniment organizat astăzi la CCIR. 

„Dorim să valorificăm prezența României la SelectUSA şi în acest an, iar domeniul IT&C reprezintă unul dintre cele mai competitive domenii ale economiei româneşti, fiind totodată şi unul foarte solicitat de mediul de afaceri”, a transmis oficialul MMACA participanţilor la reuniune.

Iniţiativa reprezintă un follow-up al participării româneşti la ediția din 2018 a evenimentului. Delegaţia oamenilor de afaceri români a fost cea mai mare din Europa şi a cincea din lume, ca dimensiune. 

Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat sprijină companiile româneşti cu potenţial de internaţionalizare și vine în întâmpinarea interesului lor pentru piaţa americană prin organizarea misiunii economice în San Francisco. 

„Această misiune le va oferi participanților oportunitatea să exploreze piețe externe, să inițieze parteneriate de succes cu companii americane și să faciliteze pătrunderea pe noi piețe a produselor românești”, a declarat oficialul MMACA la evenimentul organizat de CCIR, în parteneriat cu Serviciul Comercial din cadrul Ambasadei SUA la București și Amcham România.

Prezenţa delegaţiei României la SelectUSA a fost discutată de secretarul de stat Paula Pîrvănescu şi în cadrul unei întrevederi cu Blake Murray, International Trade Specialist în cadrul Departamentului de Comerț al SUA.

Summit-ul de Investiții SelectUSA se va desfășura în perioada 10 – 12 iunie 2019, la Washington DC și este cel mai important eveniment dedicat investiţiilor organizat anual în SUA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here