Guvernul a suplimentat bugetele SRI, SIE și CNSAS

0

Guvernul a suplimentat în ședința care de joi bugetele unor instituții precum SRI, SIE, CNSAS, ICR, CNCD, AEP.

Guvernul a aprobat joi suplimentarea bugetelor Serviciului Român de Informaţii (SRI) şi a Serviciului de Informaţii Externe (SIE). Banii provin din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Executivului.

Guvernul a suplimentat bugetele SRI, SIE și CNSAS

Bugetul SRI a fost suplimentat cu 191,62 milioane lei, scrie Agerpres. Suma reprezintă credite de angajament şi credite bugetare, fonduri destinate angajării şi achitării drepturilor salariale, a contribuţiilor angajatorului aferente acestora şi pentru plata drepturilor la pensie cuvenite pensionarilor aflaţi în evidenţa Casei de Pensii Sectoriale a SRI pentru luna decembrie 2023.

Bugetul SIE a fost suplimentat cu 5 milioane lei. Suma reprezintă credite de angajament şi credite bugetare, pentru capitolul „Ordine publică şi siguranţă naţională”.

De asemenea, conform Agerpres, Executivul a aprobat în şedinţa de joi suplimentarea, din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, a bugetelor mai multor instituţii publice – Institutul Cultural Român (ICR), Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS), Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), Autoritatea Electorală Permanentă (AEP).

Încă 2,26 milioane de lei pentru ICR

Bugetul Institutului Cultural Român a fost suplimentat cu suma de 2,26 milioane lei. Suma reprezintă credite de angajament şi credite bugetare. Fondurile sunt alocate pentru buna desfăşurare a unor proiecte prioritare de diplomaţie culturală. Printre acestea – evenimente culturale, artistice, conferinţe, campanii de promovare, participări la târguri de carte.

Bugetul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii a fost suplimentat cu suma de 800.000 lei. Suma reprezintă credite de angajament şi credite bugetare, pentru finanţarea cheltuielilor de personal.

Bugetul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a fost suplimentat cu suma de 738.000 lei. Suplimentarea reprezintă credite de angajament şi credite bugetare, pentru plata cheltuielilor de personal pentru luna decembrie (550.000 lei), respectiv cheltuieli cu bunuri şi servicii cu caracter funcţional pentru lunile noiembrie şi decembrie (188.000 lei).

Bugetul Autorităţii Electorale Permanente a fost crescut cu suma de 700.000 lei. Suplimentarea reprezintă credite de angajament şi credite bugetare, pentru finanţarea cheltuielilor de personal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here