Turneul de tenis Transylvania Open 2023 este gata de start

0

Sorana Cîrstea devine favorita numărul 1 a turneului, după ce Caroline Garcia și Donna Vekić au anunțat că se retrag, din motive medicale. Mara Gae, câștigătoarea US Open 2023 la junioare dublu, își face debutul în circuitul WTA.

Noua ediție a Transylvania Open WTA 250, cel mai bun turneu din lume la categoria WTA250 în 2022, este gata de start și aduce la Cluj-Napoca nume mari ale tenisului mondial.

Competiția are loc în perioada 16-22 octombrie 2023, în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca și începe cu meciurile de calificări care se joacă în weekendul 14-15 octombrie.

Accesul în acest weekend este gratuit

Accesul publicului în etapa de calificări este gratuit și se face în baza rezervării prealabile a locului. Momentan, mai sunt disponibile 200 de locuri, iar biletele cu valoare zero vor putea fi achiziționate de la casieria BT Arena.

„Ediția de anul acesta a Transylvania Open este una specială. Am dus o adevărată luptă pentru a păstra turneul la Cluj pentru că, inițial, oficialii WTA au anunțat întoarcerea în calendarul competițional a turneelor din China. Iar asta ar fi încheiat povestea competiției care s-a bucurat de un mare succes, atât din partea publicului, cât și a jucătoarelor, care ne-au desemnat anul trecut ca cel mai bun turneu WTA 250 din lume. Toate aceste aprecieri ne-au motivat și am reușit în final să găsim o soluție pentru a continua”, a declarat Patrick Ciorcilă, Directorul Transylvania Open WTA 250.

Suntem încântați să avem confirmate nume mari ale tenisului mondial și multe jucătoare românce. Abia așteptăm să le vedem în acțiune și sperăm că fanii tenisului vor veni în număr mare pentru a ne bucura împreună de tenis de cea mai înaltă calitate. Ne așteaptă o competiție puternică și un turneu magic.

Meciurile din cadrul Transylvania Open se vor juca indoor, pe hard, în BT Arena din Cluj-Napoca. Sala a fost împărțită în două terenuri de joc: Terenul Central și Terenul 2. Pe lângă aceste două terenuri, au mai fost amenajate încă două pentru antrenamente.

Calificările Transylvania Open: Mara Gae își face debutul în circuitul WTA la Cluj!

16 jucătoare se vor lupta în weekendul 14-15 octombrie, în calificările Transylvania Open, pentru a câștiga unul dintre cele patru locuri libere de pe tabloul principal de simplu.

Printre acestea se numără și patru jucătoare din România: Ilona Georgiana Ghioroaie, Maria Sara Popa și două tinere care au primit Wild Card din partea Transylvania Open: Briana Szabo și Mara Gae, câștigătoarea US Open 2023 la junioare dublu. La doar 17 ani, Mara a triumfat la Flushing Meadows, iar la Cluj își va face debutul în circuitul profesionist de tenis.

Meciurile de calificări vor începe la ora 11:00. Cinci meciuri se vor juca pe terenul 2 și 3 meciuri pe Terenul Central:

Programul meciurilor de calificări TERENUL CENTRAL:

  1. ​​Raina, Ankita (IND) vs. Ghioroaie, Ilona-Georgiana (ROU) – ora 11:00
  2. WC Gae, Mara (ROU) vs. Matoula, Martha (GRE)
  3. Makarova, Ekaterina vs. WC Szabo, Briana (ROU)
  4. Ceremonia extragerii la sorți

Programul meciurilor de calificări TERENUL 2:

  1. Bandecchi, Susan (SUI) vs. Grammatikopoulou, Valentini (GRE) – ora 11:00
  2. Oz, Ipek (TUR) vs. Gleason, Quinn (USA)
  3. WC Amariei, Ilinca (ROU) vs. Strakhova, Valeriya (UKR)
  4. Popa, Maria Sara (ROU) vs. Soboleva, Anastasiya (UKR)
  5. Jakupovic, Dalila (SLO) vs. WC Heisen, Vivian (GER) (nu înainte de ora 17:00)

Sorana Cîrstea, favorita numărul 1 pe tabloul principal de simplu

 Competiția la simplu din acest an se anunță a fi una puternică. Jucătoarea româncă Sorana Cîrstea este favorita numărul 1 a turneului.

Sorana este cea mai bine clasată jucătoare din România în topul mondial. Ea se află momentan pe locul 25, la patru poziții distanță de cel mai înalt clasament al carierei atins în 2013.

Printre cele mai mari realizări ale Soranei se numără ajungerea în sferturile de finală la French Open în 2009, sferturile de finală la US Open 2023 și finala la Rogers Cup 2013.

Pe tabloul principal de simplu se află încă patru jucătoare din România: Patricia Țig (locul 65 WTA – clasament protejat), Ana Bogdan (locul 71 WTA), Jaqueline Cristian (locul 107 WTA) și alte două jucătoare care au primit Wild Card din partea Transylvania Open Gabriela Ruse (locul 185 WTA) și Miriam Bulgaru (183 WTA). La Cluj va juca și Anastasia Pavlyuchenkova (82 WTA), finalistă de Grand Slam – 2021, Roland-Garros.

În total, 32 de jucătoare vor concura la meciurile de simplu, în cadrul Transylvania Open 2023. Componența meciurilor va fi decisă sâmbătă după-amiază, 14 octombrie, după ultimul meci de pe Terenul Central, când va avea loc ceremonia tragerii la sorți, la care publicul este invitat să asiste.

Bilete și acces

Abonamentele la Transylvania Open 2023 sunt sold-out, însă fanii tenisului care vor să vină la turneu mai pot încă să achiziționeze bilete de o zi care oferă acces la toate meciurile din ziua respectivă, de pe ambele terenuri de joc.

Pentru zilele de calificări, 14-15 octombrie, publicul are acces gratuit, în baza rezervării realizate în prealabil pe site-ul partenerului de ticketing, entertix.ro. Fanii tenisului care vor să asiste la calificări, dar încă nu și-au făcut rezervare, mai au la dispoziție 200 de bilete cu valoare zero care pot fi achiziționate sâmbătă și duminică, de la casieria BT Arena (acces de la str. Splaiul Independenției).

Biletele la turneu sunt disponibile exclusiv pe entertix.ro și sunt nerambursabile. Entertix este partenerul de ticketing exclusiv al turneului Transylvania Open.

Partenerii turneului au pregătit mai multe activități și zone dedicate publicului pe inelul 1 al BT Arena. Fanii tenisului se vor putea relaxa între meciuri în aceste spații, și vor putea să plece de la turneu și cu o amintire de la shop-ul Transylvania Open. Pe lângă toate acestea, sunt amenajate zone de food & drinks.

Despre Transylvania Open WTA 250

În cadrul Transylvania Open WTA 250, 16 jucătoare vor juca în calificări, 32 de jucătoare vor concura la simplu și 16 echipe la dublu. În joc vor fi puse 280 de puncte WTA și premii în valoare de 259.303 dolari.

Transylvania Open este cel mai important turneu de tenis feminin din România și face parte din categoria WTA 250. Evenimentul reunește jucătoare de top din întreaga lume pentru o săptămână de competiție intensă în BT Arena din Cluj-Napoca. Cu o creștere constantă în popularitate, Transylvania Open WTA 250 continuă să promoveze tenisul feminin în România și în lume.

🌐    transylvaniaopen.ro/

facebook.com/TransylvaniaOpen

instagram.com/transylvaniaopen/

youtube.com/c/TransylvaniaOpen

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here