SUA și Israel, de acord. „Flux continuu” de ajutor umanitar în Gaza

0

SUA și Israel au căzut de acord, la sfârșitul săptămânii trecute, ca Fâșia Gaza să beneficieze de un flux continuu de ajutor umanitar.

SUA și Israel, de acord. „Flux continuu” de ajutor umanitar în Gaza

Preşedintele american, Joe Biden, şi premierul israelian, Benjamin Netanyahu, au căzut de acord la sfârşitul săptămânii trecute. Astfel, Fâşia Gaza va beneficia de un „flux continuu” de ajutor umanitar, a informat Casa Albă, conform Agerpres.

Israelul a ordonat duminică evacuarea a încă 14 comunităţi din nord, aproape de graniţa cu Libanul. Israelul îşi sporeşte atacurile împotriva infrastructurii militare a miliţiei şiite Hezbollah. Aceasta şi-a intensificat la rândul ei lansările de rachete şi obuze asupra teritoriului israelian.

Ministrul de externe iranian Hossein Amirabdollahian a avertizat SUA şi Israelul că situaţia ar putea „scăpa de sub control”. Aceste două ţări trebuie să pună „imediat capăt crimelor împotriva umanităţii şi genocidului din Gaza”, spune Amirabdollahian.

Administraţia SUA se teme că prezentul conflict din Israel şi Fâşia Gaza va afecta alte ţări din regiune. Secretarul american al apărării, Lloyd Austin a făcut o declarație în acest sens, într-un interviu pentru ABC.

„Suntem îngrijoraţi de o posibilă intensificare”, a mărturisit înaltul oficial american. Lloyd a detaliat că guvernul său observă deja o creştere a atacurilor asupra trupelor şi cetăţenilor americani din regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here