Un număr de 15 companii românești au fost premiate, marți, 26 septembrie, în cadrul Galei organizate de Bursa de Valori București (BVB), a anunțat BVB într-un comunicat.
Cele 15 povești antreprenoriale românești care au fost desemnate câștigatoare ân cadrul celei de-a VI-a ediției a Galei organizate de BVB sunt:
- Adrem Engineering,
- Amber,
- Apidava,
- Ascendia,
- Bookster,
- Chic Bijoux,
- Croco,
- Exonia,
- Farmacia Tei,
- Fiterman Pharma,
- Grup Serban,
- Kinderpedia,
- Mobexpert,
- Qfort,
- Ultragreens
Citiți și: Berea cu miere, un produs exclusivist la Sărbătoarea Mierii de la Blaj – VIDEO
Cum au fost desemnați câștigătorii
Confom sursei citate, 3 dintre cei 15 finaliști au fost desemnați de public, prin vot. Celelalte 12 companii au fost desemnate câștigătoare de către juriul Programului Made in Romania al Bursei de Valori București.
„Membrii Juriului au ales următoarele 12 povesti de succes, care inspiră prin rezultatele obținute și impactul la nivel socio-economic. Programul, prin platforma sa dedicată, https://investingromania.com, este proiectul Bursei de Valori Bucuresti prin care identifică viitoarele motoare ale economiei românești. Made in Romania are scopul de a ajuta aceste motoare să se dezvolte și să iși atingă potențialul”, se menționează în comunicatul remis de BVB.
Cu ocazia festivtății de premiere, Radu Hanga, președintele Bursei de Valori București, i-a felicitat pe reprezentanții celor 15 companii antreprenoriale.
„Antreprenoriatul românesc continuă să evolueze de la an la an, la fel și inițiativa noastră Made in Romania dedicată fondatorilor de companii, care contribuie la dezvoltarea economiei naționale. Prin intermediul programului, continuăm să oferim o platformă testată și cu fiecare ediție îmbunătățită, prin care finaliștii și semifinaliștii Made in Romania pot găsi soluții de promovare complete și pot accesa strategii care să îi ajute în a deveni jucători importanți în economia noastră.”, a spus Radu Hanga.
BVB vine în sprijinul antreprenorilor cu un nou podcast
La rândul său, Adrian Tănase, CEO-ul BVB, a precizat că a observat în ultimii ani că tot mai mulți antreprenori își doresc să devină repere în industria autohtonă.
„Vedem o deschidere din ce în ce mai mare a acestora de a accesa oportunități de dezvoltare. (…) Implementăm noi instrumente prin care să îi ajutăm în promovare, precum lansarea din acest an a podcastului Made in Romania. Acesta va fi dedicat companiilor finaliste. Fiecare dintre cele 15 companii are o poveste extraordinară și ne bucurăm că putem oferi această platformă pentru a le face cât mai vizibile”, a spus CEO-ul Bursei.
Concurență acerbă
Programul Made in Romania de identificare și premiere a companiilor românești cu potențial de creștere a fost împărțit în 3 mari etape și anume:
- de nominalizare a companiilor românești,
- de selectare a celor 50 de companii semifinaliste
- și de vot.
În prima etapa au fost înregistrate 386 de nominalizări valide prin intermediul platformei www.investingromania.com.
Dintre acestea, Comitetul de Nominalizare a selectat semifinalistele ediției de anul acesta pe baza unor criterii bine definite. În cea de-a treia etapă a avut loc votul publicului, care a trimis direct in finala 3 companii finaliste ale programului Made in Romania.
Celelalte 12 companii au fost desemnate pe 3 august de catre Juriul Made in Romania. Proiectul Made in Romania a fost lansat de Bursa de Valori București in 2017, pentru a identifica și peomova companiile.