ANI: Cătălin Ioniță, fost director general DGA – avere nejustificată de 1,15 mil. lei

0

Agenția Națională de Integritate (ANI) a anunțat, într-un comunicat, că a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.157.736 lei între averea dobândită și veniturile realizate împreună cu familia de către Alexandru Cătălin Ioniță, fost director general al Direcției Generale Anticorupție (DGA), din cadrul Ministerul Afacerilor Interne (MAI), în perioada exercitării funcției publice.

Potrivit comunicatului citat, ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, în vederea începerii acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate de către Cătălin Ioniță, împreună cu familia, în perioada exercitării funcției publice.

Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Cătălin Ioniță a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare, se arată în comunicatul instituției.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here