Guvernul mai dă 250 de lei pentru alimente și anunță ajutoare mărite din 2024

0

O nouă tranşă de 250 de lei va fi încărcată, de la 15 iunie, pe cardurile pentru alimente şi mese calde, iar de anul viitor ajutorul educațional ar putea fi de 750 de lei, în timp ce sprijinul pentru mame va ajunge la 3.000 de lei, a anunțat vineri ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş.

„Am primit zilele acestea zeci de mesaje din partea dumneavoastră despre măsurile sociale pe care Guvernul României le implementează din bani europeni”, a scris Marcel Boloș, pe rețeaua de socializare Facebook.

„Poate cel mai important anunț este legat de data la care încărcăm o nouă tranșă de 250 de lei pe cardurile pentru alimente și mese calde: de la 15 iunie vom transfera 600 milioane de lei către toți cei 2,4 milioane de beneficiari eligibili. În ceea ce privește cardurile educaționale pe care încărcăm cei 500 de lei pentru haine și rechizite: am încărcat și ultimele 50.000 de carduri unde eram restanți, astfel că peste 400.000 de copii vulnerabili din România au primit ajutorul în acest an școlar. Atenție, cardurile se încarcă o singură dată pe an. Am primit și mesaje de la beneficiari pentru care virasem deja ajutorul încă din toamnă. Aici aș mai puncta că vrem ca de anul viitor ajutorul să fie 750 de lei”, a explicat Boloș.

Referitor la tipurile de cheltuieli care sunt eligibile cu voucherul de 2.000 lei prin programul „Sprijin pentru nou-născuți”, ministrul a precizat că pot fi achiziționate produse precum: îmbrăcăminte, lenjerie, sac de dormit, scutece, produse pentru igienă (șampon, săpun, unguent), comprese sterile, termometru, lapte praf. Nu pot fi achiziționate alimente.

„Închei cu o veste bună: din analizele noastre reiese că în următorii ani putem crește valoarea sprijinului pentru mame la 3.000 de lei, așa că voi propune această măsură în Guvern”, a conchis Marcel Boloș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here