Țară de zidari. România, pe primul loc în UE la lucrările de construcții

0

România a avut cel mai bun rezultat, în luna martie 2023, la lucrările de construcții, dintre toate țările membre ale Uniunii Europene.

Lucrările de construcţii au scăzut în martie cu 2,4% în zona euro şi cu 1,9% în Uniunea Europeană, comparativ cu luna precedentă, când se înregistrase un avans de 1,7% în zona euro şi de 1,4% în UE, în timp ce România, Slovenia şi Portugalia au fost ţările membre cu cea mai importantă creştere, arată datele publicate luni de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat), conform Agerpres.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri lunare ale lucrărilor de construcţii în martie s-au înregistrat în România (4,1%), Slovenia (3,2%) şi Portugalia (1,6%), cele mai semnificative scăderi fiind în Austria (minus 10,9%), Slovacia (minus 10,3%) şi Germania (minus 4,6%).

Datele Eurostat arată că în martie, comparativ cu perioada similară din 2022, lucrările de construcţii au scăzut cu 1,5% în zona euro şi cu 1,2% în Uniunea Europeană.

În rândul statelor membre UE pentru care sunt disponibile datele, cele mai mari creşteri ale lucrărilor de construcţii în martie, comparativ cu perioada similară din 2022, s-au înregistrat în Slovenia (28,3%), România (17,7%) şi Ţările de Jos (4,2%), iar cele mai semnificative scăderi în Slovacia (minus 10,3%), Ungaria (minus 9,8%) şi Cehia (minus 6,1%).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here