Proiect de amendă record pentru blocarea Pasajului Unirii

0
B365

Potrivit unui proiect de hotărâre pus în dezbatere publică, Primăria Sectorului 4 intenționează să impună un „tarif de asistență” de 30.000 de lei pentru autovehiculele rămase blocate în Pasajul Unirii.

Deși nu poartă numele de amendă, ci este etichetată drept taxă de asistență, suma reprezintă clar un factor de descurajare pentru eventualii contravenienți. Iar la o asemenea cifră record, singura veste bună este că TVA e inclus.

Astfel, în situaţia în care un autovehicul rămâne blocat sau se află în stare de nefuncţionare în Pasajul Unirii, Direcţia pentru Digitalizare şi Regenerare Urbană Sector 4, sub coordonarea şi supravegherea Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 4, va acorda asistenţă în vederea extragerii autovehiculului din pasaj, aplicând tariful de 30.000 de lei.

Mai multe metode moderne de plată

Până acum, în România, cea mai mare sumă plătită ca amendă pentru contravenții și infracțiuni rutiere este de puțin peste 20.000 de lei. Tristul record îi aparține unui șofer sucevean care a încălcat 16 reguli în aceeași zi (de la viteză ilegală în localitate, refuz de oprire la semnalul polițiștilor, urmărire ca-n filme, ieșire în decor și accidentare intenționată a unei mașini de poliție). S-a întâmplat prin 2020, iar șoferul are permisul suspendat patru ani, deci mai are un an și ceva de stat și se va întoarce pe șosele.

Revenind la Pasajul Unirii, trebuie spus că plata tarifului de asistență se va putea face prin mai multe metode moderne de plată, de la automatele Selfpay, online, pe site-ul mobilitateurbana4.ro, cu cardul la POS sau prin alte aplicații. Fondurile rezultate din activităţile de asistenţă acordate se vor colecta de Direcţia Mobilitate Urbană Sector 4 şi se vor constitui venituri la bugetul Direcţiei Mobilitate Urbană Sector 4.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here