De ce nu se găsesc destui oameni să lucreze la stat

0
locuri de munca

Industria prelucrătoare, administraţia publică şi comerţul au fost sectoarele cu cea mai mare nevoie de forţă de muncă în anul 2022, potrivit unei analize a Ziarului Financiar.

Industria prelucrătoare, administraţia publică şi comerţul au fost sectoarele cu cea mai mare nevoie de forţă de muncă anul trecut, arată datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, la nivelul anului 2022, cel mai mare număr anual mediu al locurilor de muncă vacante a fost înregistrat de industria prelucrătoare, de 11.111, în creştere cu 1.821 faţă de 2021, urmată de administraţia publică, cu 4.763, şi de comerţ, cu 4.648 de locuri de muncă vacante.

Industria prelucrătoare este într-un deficit accentuat de lucrători, care se adaugă instabilităţii echipelor. Asta se traduce în deschiderea unor noi locuri de muncă, din care unele nici nu prea au şanse să se ocupe curând, mai ales în anumite locuri.

Angajatorii sunt forţaţi de împrejurări să organizeze rute de transport din ce în ce mai complicate pentru a aduce lucrătorii din zone rurale cu mai puţine oportunităţi de angajare. Comerţul este de regulă o zonă foarte dinamică, sunt propuse în piaţă multe oportunităţi, dar nu neapărat toate sunt şi durabile”, a spus, pentru ZF, Raluca Pârvu, business manager în cadrul companiei de consultanţă în resurse umane BPI România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here