Program: Românii ar putea primi sprijin financiar pentru montarea panourilor fotovoltaice

0

Programul demarat de Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, prin care românii ar putea primi sprijin financiar pentru montarea panourilor fotovoltaice, este încadrat în schema Repower EU din PNRR.

Ministrul Marcel Boloș a explicat, la Antena 3 CNN, că proiectul se află în dezbatere publică și urmează să fie discutat la nivelul Comisiei Europene.

„Capitolul investițiilor din Repower EU se află în dezbatere publică și urmează să fie negociat la nivelul Comisiei Europene.

Dacă acest mecanism va fi aprobat de Comisia Europeană, atunci proprietarii de case din România vor avea posibilitatea de a accesa fondurile și de a-și implementa în gospodărie aceste componente de energie verde”, a spus Marcel Boloș, la Antena 3 CNN.

Subvenția va fi acordată sub forma unui voucher, după înscrierea online, fiind vorba despre un mecanism mai puțin birocratic.

„Sunt 300 de milioane de euro pe care noi intenționăm să-i operaționalizăm cu ajutorul fondurilor alocate din Repower EU.

Deocamdată, mecanismul de operaționalizare este în lucru, dar este important de reținut faptul că eligibilitatea va fi dată de calitatea de proprietar a locuinței, iar banii vor putea fi accesați doar sub forma unui voucher”, a mai adăugat ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here