Euroins intră în insolvență 

0

Consiliul ASF a decis să ridice autorizația companiei de asigurări Euroins, care intră, conform legii, în insolvență. 2,5 milioane de români sunt asigurați la compania Euroins.

Guvernul va încerca stabilizarea prețurilor RCA la nivelul actual, care a fost deja ridicat cu 71% în 2022, potrivit comunicărilor oficiale, ”dar suma pe care statul o va plăti, din nou, pentru această nouă țeapă este uriașă”, au spus surse familiare cu decizia de joi, potrivit Libertatea.

Întrebată de sursa menționată, ASF nu a confirmat decizia, autoritatea planificându-și să comunice public vineri dimineață decizia de azi, potrivit informațiilor redacției. De asemenea, contactată, Euroins nu a reacționat la întrebarea ziarului, după ce a confirmat că a primit solicitarea.

Premierul Nicolae Ciucă a declarat într-o întâlnire cu jurnaliștii că a discutat cu președintele Autorității de Supraveghere Financiară despre situația de la Euroins România, conform hotnews.ro.

E vorba de foarte mulți oameni și companii de transport care vor fi afectate

Potrivit șefului Guvernului, compania are o cotă de piață destul de consistentă și la nivelul ASF trebuie găsite soluții astfel încât dacă Euroins intră în insolvență, acea cotă de piață să poată fi preluată. E vorba de foarte mulți oameni și companii de transport care vor fi afectate, spune Nicolae Ciucă.

Acum o săptămână, colegul său de coaliție – liderul PSD, Marcel Ciolacu – fără să dea nume, anunța un posibil faliment pe piața RCA, imediat după ce prețul polițelor de asigurare a crescut, în unele cazuri și cu 40%.

Potrivit Libertatea, Autoritatea de Supraveghere Financiară a semnalat probleme majore la Euroins și a trimis la Parchetul General trei plângeri. Una dintre sesizări: compania ar fi respins pe nedrept mii de dosare de pagubă.

La sfârșitul anului 2022, Euroins avea 2,8 milioane de contracte RCA în vigoare, adică 39% din totalul pieței de RCA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here