Conținutul creat de ChatGPT, acceptat la Bacalaureatul Internațional! 

0
Business Today

Programul Bacalaureatului Internațional permite elevilor să citeze în eseurile lor din conținutul creat de ChatGPT. Capacitatea sa de a produce răspunsuri plauzibile la solicitările de text și solicitărilor de a scrie eseuri, ChatGPT este viral în rândul tehnologiei.

IB, care oferă o calificare alternativă la A-levels și Highers, a declarat că elevii pot folosi chatbotul, dar trebuie să fie clar când citează răspunsurile acestuia.

Citește și: ChatGPT, geniu sau mediocru?

Profesorii și profesia academică au fost alarmați de perspectiva trișării bazate pe ChatGPT, Matt Glanville, șeful IB pentru principii și practici de evaluare, declarând că chatbotul ar trebui considerat „o oportunitate extraordinară”. „Linia clară dintre folosirea ChatGPT și furnizarea unei lucrări originale este exact aceeași cu folosirea ideilor preluate de la alte persoane sau de pe internet. Ca și în cazul oricărui citat sau material adaptat dintr-o altă sursă, acesta trebuie să fie creditat în corpul textului și menționat în mod corespunzător în bibliografie”, a spus el.

„ChatGPT a fost dezvoltat de OpenAI, o companie cu sediul în San Francisco, susținută de Microsoft. Microsoft a integrat tehnologia OpenAI în motorul său de căutare Bing, iar Google a anunțat crearea propriului său chatbot, Bard, deși încă nu l-a făcut public”, scrie euronews.ro.

Snapchat va implementa un chatbot baza pe aceeași tehnologie ca și ChatGPT. Chatbot-ul va fi numit My AI, disponibil pentru abonații la serviciul său premium, Snapchat+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here