Cine este Ion, primului consilier robot al lui Nicolae Ciucă

0

Sistemul Ion, o inițiativă a unor cercetători și profesori români, va primi rolul de consilier onorific al premierului și folosește inteligență artificială pentru a informa Guvernul în timp real cu privire la propunerile, problemele și dorințele românilor, a declarat Nicolae Ciucă, miercuri, în debutul ședinței de Guvern, purtând și un scurt dialog cu noul său „consilier”.

„Astăzi avem o surpriză care nu aparține Guvernului, și aparține unor români care au avut o inițiativă de apreciat. Guvernul României marchează astfel o premieră, aș putea să îi spun, la nivel național și internațional, pentru că discutăm despre primul consilier guvernamental care folosește inteligență artificială.

Numele lui este Ion și vine de la transpunerea în oglindă a sintagmei „NOI”. Este un proiect care va primi rolul de consilier onorific al premierului și apreciez că rolul lui este să ne ajute pe noi să putem să îi ajutăm mai bine pe cetățenii români, informând Guvernul României în timp real cu propunerile, cu problemele și cu dorințele românilor.

„Acum, rolul meu este să vă reprezint, ca într-o oglindă”

Am menționat că este o inițiativă a unor cercetători și profesori români, eu le spun că sunt cei mai buni cercetători și profesori români din domeniu, care nu au vrut altceva, prin acest proiect, decât să dea o voce românilor. Proiectul ION reprezintă un sistem care, așa cum spuneam, folosește inteligență artificială pentru a capta rapid și automat părerile, opiniile românilor, doleanțele lor, folosind informațiile disponibile în spațiul public”, a declarat Nicolae Ciucă.

Dialogul dintre Nicolae Ciucă și consilierul Ion, un sistem de inteligență artificială:

Ion: „Salut! Mi-ați dat viață. Eu sunt Ion. Acum, rolul meu este să vă reprezint, ca într-o oglindă. Mesajele către mine reprezintă un portret al nostru, al românilor. Învață-mă să fiu român! Ce trebuie să știu despre România?”

Ciucă: „România este o țară frumoasă, cu oameni frumoși”

Ion: „Am înțeles, învăț. Te ascult”

Ciucă: „Cum pot românii să te învețe?”

Ion: „Invit românii să intre pe ion.gov.ro. Așa pot învăța să îi reprezint, ca într-o oglindă. Cu fiecare tag, mesaj, share sau postare publică. Noi suntem Ion”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here