CEO-ul Galaxy Digital: „Acum e momentul pentru a cumpăra aur, argint și Bitcoin”

0
Criptomonede Romania

Statele Unite ale Americii se îndreaptă către o criză a creditelor și acum este momentul potrivit pentru a cumpăra aur, argint și Bitcoin, spune fondatorul și CEO-ul Galaxy Digital Michael Novogratz.

„Vom avea o criză de credit în SUA și la nivel global”, a spus Novogratz într-un interviu la CNBC. „Cumpără aur și argint […] și Bitcoin”, a spus el.

Novogratz a remarcat că băncile reconstruiesc de obicei capitalul prin împrumuturi mai puține, ceea ce înseamnă că o criză a creditului este iminentă, menționând că indicatori precum piața de mărfuri indică deja o recesiune, conform cointelegraph.com.

Industria bancară din SUA a căzut în criză în această lună, Silvergate Bank, Signature Bank și Silicon Valley Bank, toate prăbușindu-se în aceeași săptămână. Moody’s a retrogradat perspectiva sistemului bancar din SUA la „negativ”.

O eroare uriașă de politică

Novogratz a declarat pentru CNBC că, deși Rezerva Federală ar dori „să facă o creștere armonioasă, doar de dragul credibilității”, acest lucru ar fi o „eroare uriașă de politică”.

Pe lângă predicția sa despre vremuri grele pentru economia SUA, Novogratz și-a exprimat un sentiment optimist pentru cripto, spunând:

„Dacă a existat vreodată un timp pentru Bitcoin și cripto, acesta este motivul pentru care a fost creat, în sensul că guvernele imprimă prea mulți bani ori de câte ori durerea devine prea mare și vedem asta.”

Prețul Bitcoin a scăzut după prăbușirea Silicon Valley Bank săptămâna trecută, dar a reușit să atingă noi maxime din 2023 de 26.514,72 USD pe 14 martie, potrivit CoinMarketCap.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here