ASF a retras proiectul de plafonare a tarifelor RCA. Ce se va întâmpla mai departe

0

Proiectul de plafonare a tarifelor RCA pe şase luni, aflat în dezbatere publică, a fost retras de ASF și nu a mai fost inclus pe ordinea de zi a ședinței de Guvern, având în vedere observațiile înaintate de părțile interesate, care trebuie analizate, a precizat purtătorul de cuvânt al ASF, Daniel Apostol.

Premierul Niciolae Ciucă a dat însă asigurări că Guvernul va aproba, săptămâna viitoare, proiectul de hotărâre privind plafonarea preţurilor poliţelor RCA, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară va armoniza proiectul de act normativ cu observaţiile primite în urma punerii în transparenţă publică.
„Va fi aprobat săptămâna viitoare, după ce ASF-ul îl va readuce la nivelul Guvernului”, a declarat Nicolae Ciucă, vineri, în cadrul şedinţei de guvern.

Proiectul de plafonarea a tarifelor RCA pe şase luni, elaborat de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), a fost publicat în dezbatere de Ministerul Finanţe, miercuri. Autorităţile voiau astfel să îngheţe temporar, pentru 6 luni, tarifele de primă practicate de asigurători pentru contractele RCA încheiate ulterior datei intrării în vigoare la nivelul tarifelor de primă proprii calculate şi practicate de aceştia la data de 1 martie 2022, iar în situaţia în care tarifele de primă practicate la 1 martie 2022 sunt mai mari decât cele practicate la data de 1 martie 2023 atunci asigurătorii RCA aplică cel mai mic tarif de primă, ”astfel fiind asigurată o dispersie a riscurilor la nivelul pieţei de asigurări”. Comisionul de distribuţie se limita la un maximum de 8% din prima brută încasată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here