Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) atrage atenţia asupra faptului că, în procesul de instrumentare a daunelor, asiguraţii nu au nevoie de documente de confirmare a seismelor din 13 şi 14 februarie. Compania subliniază că, în baza protocolului de colaborare cu Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP), raportul privind cele două cutremure a fost transmis deja către toate societăţile de asigurare implicate.
„Asiguraţii nu trebuie să se deplaseze sau să se adreseze INCDFP pentru obţinerea dovezilor privind producerea cutremurelor, rapoartele în acest sens fiind deja atât în posesia PAID, cât şi a tuturor asigurătorilor implicaţi în gestionarea dosarelor de daună. Avem toate detaliile necesare şi suficiente pentru instrumentarea corectă a daunelor înregistrate. Continuăm demersurile de digitalizare şi automatizare a procedurii, astfel încât proprietarii ale căror locuinţe au fost afectate să nu fie puşi în mod inutil pe drumuri„, a explicat Nicoleta Radu, Director General al PAID.
Cum se face verificarea poliţei
Totodată, compania reaminteşte faptul că sistemul digital online de emitere a asigurării împotriva dezastrelor naturale (PAD), dezvoltat acum aproape doi ani, poate fi accesat pe website-ul oficial paidromania.ro. Tot acolo se poate verifica şi valabilitatea poliţei, prin accesarea butonului albastru – Verifică PAD.
În contextul evenimentelor seismice produse în România în ultimele zile, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) reiterează faptul că societatea are capacitatea, în orice moment, să gestioneze daunele apărute şi este pregătită să despăgubească proprietarii de locuinţe afectaţi.
„Reconfirmăm faptul că fondurile proprii ale PAID sunt suficiente pentru a răspunde cererilor existente. Totodată, amintim faptul că, în cazul unui dezastru major, PAID beneficiază de cel mai mare program de reasigurare din Europa Centrală şi de Est, în valoare de 1 miliard de euro, pentru reconstrucţia locuinţelor asigurate în faţa celor trei riscuri de calamitate„, precizează reprezentanţii PAID.
În Gorj au fost afectate 121 de clădiri
Este vorba despre: 27 de unităţi de învăţământ; 17 instituţii publice; o unitate medicală; 20 de lăcaşuri de cult; cinci operatori economici; Foişorul din Parcul Central şi Monumentul Eroilor de la Rasoviţa; 24 de blocuri de locuit; 22 de case; trei construcţii.
Un alt cutremur – cu magnitudinea de 3,9 – s-a produs în noaptea de 22 spre 23 februarie în Gorj.