Mare lovitură pe piața crypto

0
Criptomonede Romania

Coinbase Global, operatorul celei mai mari burse de criptomonede din SUA, a încheiat al patrulea trimestru cu o pierdere netă, inclusiv din cauza scăderii semnificative a volumului de tranzacționare, se arată în comunicatul de presă al companiei.

Pierderea netă din octombrie-decembrie se ridică la 557 de milioane de dolari, sau 2,46 dolari pe acțiune, comparativ cu un venit net de 840 de milioane de dolari, sau 3,32 dolari pe acțiune, pentru aceeași perioadă a anului precedent. Veniturile s-au prăbușit la 629 de milioane de dolari, față de 2,49 miliarde de dolari cu un an mai devreme. Volumul tranzacțiilor a scăzut la 145 de miliarde de dolari, de la 547 de miliarde de dolari. Analiștii intervievați de FactSet au prezis, în medie, o pierdere de 2,52 dolari pe acțiune la venituri de 588 de milioane de dolari și un volum de tranzacționare de 145,7 miliarde de dolari.

Cotațiile sunt în scădere

Numărul utilizatorilor activi lunari ai Coinbase la sfârșitul anului trecut a fost de 8,3 milioane, ceea ce a fost ușor mai mare decât așteptările experților la nivelul de 8,2 milioane.

Cotațiile acțiunilor Coinbase în timpul tranzacționării suplimentare de marți au scăzut cu 1,2% după publicarea rapoartelor. Capitalizarea companiei în ultimul an s-a prăbușit cu peste 67% (la 14,8 miliarde de dolari), în timp ce indicele bursier S&P 500 a pierdut puțin peste 8%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here