Comasarea alegerilor din 2024 – alt subiect de dispută între PNL şi PSD

1

Liberalii ar vrea comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare în 2024. Luni, purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, declara că sunt suficiente argumente în acest sens, inclusiv de natură constituţională, dar trebuie să aibă loc o discuţie şi în coaliţie. A venit şi replica celor de la PSD.

„Considerăm că ar putea fi o idee pe baza căreia am putea să ajutăm foarte mult procesul electoral din anul 2024 şi cred că ar fi oarecum prematur să discutăm detaliile acestui proiect înainte de a fi discutat şi asumat, bineînţeles, în cadrul coaliţiei”, spunea Ionuţ Stroe.

Eventuala situaţie de neconstituţionalitate, probată de CCR în urmă cu ceva timp într-o astfel de speţă, va fi analizată de specialiştii din partidele de coaliţie, arăta purtătorul de cuvânt al liberalilor.

În replică, şeful social-democraţilor, Marcel Ciolacu, apreciază că ideea de comasare a alegerile locale cu cele parlamentare trebuie discutată în coaliţie.

„Nu ne-am făcut o opinie pe acest subiect. Ştiu că e şi o decizie a CCR, de aceea e o temă nouă. Ştiu că în 2024 avem toate alegerile. Începem cu europarlamentare şi terminăm cu cele pentru funcţia de preşedinte. Aşa sunt cronologic. Eu nu funcţionez să începem să gândim cu ceva care este în mijloc. De obicei, plec de la capete”, le-a declarat Ciolacu jurnaliştilor, miercuri, la Palatul Parlamentului.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here