CFR Marfă îşi revine financiar după impactul pandemiei

0

Compania CFR Marfă a încheiat anul 2022 cu o creştere a cifrei de afaceri cu aproximativ 34% faţă de anul 2021 şi o recuperare de 2,2% din cota de piaţă pierdută în anii anteriori în faţa competitorilor privaţi.

Conform datelor preliminate, CFR Marfă a cunoscut în anul 2022 o redresare a activităţii după perioada dificilă pe care a reprezentat-o pentru întreaga economie pandemia de coronavirus, astfel încât pierderile prognozate la începutul anului au fost mici cu 62%, iar rezultatul operaţional la sfârşitul anului se anunţă a fi unul pozitiv, a anunţat, oficial, compania.

Rezultatele indicate de execuţia bugetară au fost obţinute într-un mediu economic complicat, marcat de o inflaţie puternică (estimată la aproximativ 16%), costuri semnificativ mai mari la combustibili şi energie electrică, respectiv de o piaţă a forţei de muncă foarte dinamică, pe care CFR Marfă a reuşit să îşi menţină constant numărul de salariaţi.

De asemenea, proiectul BVC pe anul 2023 aflat pe circuitul de avizare este unul optimist, prognozând încheierea anului în curs pe profit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here