Google concediază 12.000 de salariați la nivel global. Vezi câți salariați are Google în România și ce profit a realizat în ultimii 10 ani

1
CNBC

După ce Microsoft a anunțat că intenționează să concedieze aproximativ 10.000 de angajați până la finele lunii martie, iată că nici Gooogle nu se lasă mai prejos și concediază masiv!

Google concediază 12.000 de angajați, adică aproximativ 6% din forța sa de muncă. Astfel, Google devine cea mai recentă companie de tehnologie care își reduce personalul, pe măsură ce boom-ul economic pe care industria l-a avut în timpul pandemiei COVID-19 se diminuează, relatează Associaed Press.

Citiți și:

Microsoft anunță o reducere substanțială a numărului de angajați

Concedierile se adaugă la alte zeci de mii de pierderi de locuri de muncă anunțate recent de Microsoft, Amazon, Meta, compania mamă a Facebook, precum și de alte companii de tehnologie, care strâng cureaua pe fondul unor perspective tot mai sumbre pentru industrie. Numai în această lună, au fost anunțate cel puțin 48.000 de reduceri de locuri de muncă de către marile companii din acest sector.

Iată cum a fost informat, vineri, personalul gigantului din Silicon Valley cu privire la reducerile de personal: „În ultimii doi ani, am asistat la perioade de creștere spectaculoasă. Pentru a corespunde și a alimenta această creștere, am angajat pentru o realitate economică diferită de cea cu care ne confruntăm astăzi”, a comunicat Sundar Pichai, directorul general al Alphabet, compania mamă a motorului de căutare Google, într-un e-mail, care a fost postat și pe blogul de știri al companiei.

El a precizat că disponibilizările reflectă o „revizuire riguroasă” efectuată de Google a operațiunilor sale.

Locurile de muncă care sunt eliminate „acoperă toate domeniile Alphabet, zonele de produse, funcțiile, nivelurile și regiunile”, a mai precizat Pichai.

La nivel global, Google avea, la finele lunii septembrie 2022, un număr de 186.779 angajați, faţă de 150.028 de persoane, câți erau la 30 septembrie 2021.

Ce se întâmplă cu angajații Google din România

Activitatea Google în România a cunoscut o creștere fenomenală în anul 2021 față de anii anteriori, atât cifra de afaceri, cât și numărul de angajați crescând de peste 6 ori în ritm anual.

Deocamdată cifrele pentru 2022 nu sunt publice, așa că va prezentăm mai jos evoluația companiei Google România în perioada 2012-2021, conform datelor Risco.ro.

Potrivit risco.ro, în perioada 2012-2021, numărul de angajați ai Google în România a crescut de 37 de ori, de la 8 la aproape 300 de salariați

Vom reveni cu detalii deîndată ce le vom primi de la Google România.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here