Maraton de vaccinare în centrele medicale ale Ministerului Apărării

0

Ministerul Apărării Naţionale deschide pentru vaccinare anti-Covid, 24/24 h, timp de o săptămână, în perioada 4 – 11 mai, într-o primă etapă, unităţile sanitare militare din ţară, care sunt şi centre regionale de depozitare a dozelor de vaccin.

Astfel, în perioada menţionată, în centrele de vaccinare ale spitalelor militare din Braşov, Bucureşti, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, începând de marţi, 4 mai, ora 8.00, populaţia generală care doreşte să se vaccineze se va prezenta, la orice oră, fără o programare prealabilă.

Totodată, persoanele vaccinate vor fi înregistrate direct în platforma de programare şi vor fi planificate pentru efectuarea dozei de rapel.

În perioada următoare, în funcţie de disponibilitatea dozelor de vaccin şi de solicitările pe plan local, şi celelalte patru spitale militare din reţeaua medicală a MApN vor putea creşte ritmul de vaccinare, respectiv vor putea asigura vaccinarea fără programare prealabilă. Toate informaţiile referitoare la aceste aspecte vor fi comunicate în timp util, la nivel central, precum şi de fiecare unitate sanitară militară în parte.

Ministerul Apărării asigură, în prezent, locuri pentru vaccinarea populaţiei generale în 56 de centre de vaccinare proprii, organizate în cadrul spitalelor militare şi în unităţi militare din Capitală şi din ţară, deservite de aproape 1.000 de angajaţi ai ministerului – peste 250 de medici, 500 de asistenţi medicali şi 200 de registratori.

Suplimentar, MApN a operaţionalizat 20 de centre mobile de vaccinare aflate în coordonarea Direcţiei medicale a MApN, care acţionează gradual, începând de miercuri, 21 aprilie, în sprijinul autorităţilor locale, în localităţi izolate sau greu accesibile, la propunerea şi solicitarea Direcţiilor de sănătate publică judeţene, conform instrucţiunilor Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here