Ziua cuţitelor lungi. Coaliţia de guvernare intră în şedinţă

0

Reprezentanţii coaliţiei de guvernare – formată din PNL, USR PLUS şi UDMR – se întâlnesc luni după-amiază, aceasta fiind prima şedinţă de când Vlad Voiculescu (PLUS) a fost demis din funcţia de ministru al Sănătăţii.

Liberalii au şi ei o şedinţă dimineaţă, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, afirmând susţinerea pentru premierul Florin Cîţu.

Nu cedăm. Nu îl schimbăm pe Florin Cîţu. Nu dăm niciun alt minister decât cele negociate în decembrie, nu dăm nicio agenţie guvernamentală în plus faţă de ce s-a negociat. Nu vă pot spune că în seara asta, după coaliţie, va ieşi fum alb. Probabil, ambele partide vor sta pe poziţii de forţă, dar pot să vă garantez, aşa cum am făcut-o şi în decembrie, că până mâine seară lucrurile se vor încheia şi vom merge mai departe în aceeaşi formulă„, a spus Rareş Bogdan.

Premierul Cîţu l-a demis din funcţie Vlad Voiculescu miercurea trecută şi aşteaptă o nouă nominalizare pentru acest portofoliu de la USR PLUS.

„Este un portofoliu care revine USR PLUS. Până atunci, voi asigura interimatul şi mă voi asigura că lucrurile funcţionează bine”, a afirmat săptămâna trecută prim-ministrul.

Critici dure au venit din partea unor lideri ai USR PLUS, care au susţinut că Florin Cîţu nu s-a consultat cu ei atunci când a decis să îl revoce pe Vlad Voiculescu, susţinând că a fost unilaterală, invocând chiar retragerea încrederii pentru şeful Executivului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here