Se cere demisia lui Cîţu! USR PLUS nu îl mai vrea! Liberalii fac scut

0

Demiterea ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a provocat un scandal monstru în coaliţia de guvernare.

Din acest moment, premierul Florin Cîţu nu mai are susţinerea USR PLUS, a declarat, miercuri, vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al Alianţei, apreciind că decizia în cazul lui Voiculescu „aruncă Coaliţia într-o criză majoră”.

Barna a solicitat o întrunire de urgenţă a coaliţiei de guvernare.

Şi Dacian Cioloş, liderul PLUS, partid din care face parte Voiculescu, a spus că nu îl mai susţine pe Cîţu şi că „premierul a făcut jocul celor care frânează reformele”.

Deputatul USR PLUS Alin Apostol a spus că decizia premierului Florin Cîţu înseamnă că acesta „a cedat presiunii Mafiei din sănătate” şi i-a cerut demisia.

„Dacă domnul Cîţu nu poate să facă faţă presiunii venite din partea Mafiei şi a portavocilor ei, cred că este timpul ca domnul Cîţu să-şi înainteze demisia”, a scris Apostol pe Facebook.

Poziţii similare au venit şi din partea europarlamentarilor alianţei. Liderul PLUS, Dacian Cioloş, a spus că este „absolut inacceptabil” modul în care a procedat premierul Florin Cîţu, fără a se consulta cu partenerii de guvernare.

La fel, europarlamentarul Dragoş Pîslaru a spus că toate lipsurile din sănătate – „incompetenţa, iresponsabilitatea şi furtişagul”, politizarea sistemului de sănătate, „ţevile de oxigen de la Babeş”, „tergiversarea ordinelor menite să salveze vieţi la Foişor” – nu îi pot fi imputate lui Vlad Voiculescu.

Şi deputatul Iulian Bulai consideră că cei care „sabotează reformele” din sănătate vor plăti.

„Nu se poate guverna aşa. L-aţi demis pentru concursurile la CAS sau pentru contractele şi documentele pe care voia să le transparentizeze, domnule premier? L-aţi demis pentru că a publicat date de interes public, sau pentru că şi-a adus oameni precum Andreea Moldovan aproape? V-aţi asumat acest program de guvernare şi aţi minţit invocând transparenţa, depolitizarea, profesionalizarea şi buna guvernare. Iar acum demiteţi un ministru exact pentru că le practică. Ruşine să vă fie!”, a scris europarlamentarul Ramona Strugariu pe Facebook.

Ce spun liberalii

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a fost direct miercuri: Florin Cîţu rămâne premierul liberalilor.

„Prim-ministrul Partidului Naţional Liberal este Florin Cîţu şi PNL îl susţine pe Florin Cîţu”, a declarat Orban, miercuri, într-o conferinţă de presă.

„România are nevoie să fie guvernată. România are nevoie de un guvern care să acţioneze în interesul cetăţeanului, care să pună în practică programul de guvernare, care să câştige bătălia cu pandemia într-un timp cât mai scurt şi sunt convins că toţi colegii noştri de coaliţie sunt animaţi de aceeaşi abordare a problemei de astăzi şi vor înţelege că România are nevoie de un guvern”, a adăugat Orban, fără să facă referire la o eventuală criză în coaliţia de guvernare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here