Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, lansează Programul de Restaurare a clădirilor monument istoric

0

Primăria Municipiului Bucureşti a lansat în dezbatere publică, luni, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Programului Municipal de Restaurare a imobilelor monumente istorice şi a imobilelor aflate în ansambluri de arhitectură şi zone construite protejate.

Programul va fi finanţat de la bugetul local şi din alte surse legal constituite, prin bugetul structurii de specialitate a Municipiului Bucureşti, Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, şi a normelor metodologice aferente.

Presupune inventarierea, consolidarea, restaurarea, conservarea şi punerea în valoare a imobilelor monumente istorice sau a imobilelor aflate în ansambluri de arhitectură şi zone construite protejate.

Proiectul de act normativ – care poate fi consultat pe site-ul P.M.B. – www.pmb.ro (link: http://www.pmb.ro/institutii/cgmb/dezb_publica/proiecte/pr_dezb_publica.php) sau la sediul PMB, bd. Regina Elisabeta, nr. 47, sector 5 – va fi în dezbatere publică 30 de zile, până la data de 20 mai.

Proiectul de act normativ se poate obţine în copie, pe bază de cerere depusă la Centrul de Informare.

În conformitate cu prevederile art. 7, alin. 4 din Legea nr. 52/2003, republicată, până la data de 26.04.2021, se pot trimite în scris, propuneri, sugestii, opinii cu valoare de recomandare privind proiectele de acte normative supuse dezbaterii publice.

Propunerile, sugestiile, opiniile privind proiectele de acte normative, se vor transmite: prin site-ul www.pmb.ro; prin poştă pe adresa P.M.B. – B-dul Regina Elisabeta, nr. 47, sector 5 – Direcţia Asistenţă Tehnică şi Juridică; depuse la Centrul de Informare – P.M.B., B-dul Regina Elisabeta, nr. 42, sector 5; pe-mail la adresa: relatiipublice@pmb.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here