Parada mumiilor de aur la Cairo

0

22 de mumii de regi şi regine din Egiptul antic vor forma un inedit cortegiu, sâmbătă, într-o „defilare a faraonilor” între Muzeul din Cairo, unde au fost expuse  mai mult de un secol, şi Muzeul Naţional al Civilizaţiei Egiptene (NMEC) unde vor fi mutate.

Începând cu ora 18.00, sâmbătă, 22 de mumii regale, între care 18 regi şi patru regine, vor fi transportate în ordine cronologică, fiecare într-un car decorat în stil faraonic şi purtând numele suveranului.         

Mumiile vor fi transportate în cutii speciale, în aceleaşi condiţii în care au stat în muzeu, iar carele vor fi echipate cu mecanisme care atenuează şocurile.         

Traseul, care va dura în jur de 40 de minute, va fi sub strictă supraveghere a Poliţiei. 

Faraonul Seqenenre Taa (secolul XVI înainte de Hristos) din a 17-a dinastie va deschide marşul, iar mumia lui Ramses IX (secolul XII înainte de Hristos) din dinastia a 20-a va închide parada. Cunoscuţi marelui public, Ramses II şi Hatshepsout vor face parte de asemenea din „defilarea de aur a faraonilor”.  Evenimentul va fi însoţit de performanţe muzicale retransmise în direct de televiziunea egipteană, potrivit AFP.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here