UPDATE Oficial de la Ambasada Rusiei, declarat persona non grata

0

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat luni că autorităţile române au decis declararea persona non grata pe teritoriul României a lui Alexey Grishaev, adjunct al ataşatului militar în cadrul Ambasadei Federaţiei Ruse la Bucureşti.

Motivul invocat de MAE îl prezintă activităţile şi acţiunile sale contravin prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961.

Aceste elemente au fost comunicate părţii ruse cu prilejul convocării la sediul MAE, din dispoziţia ministrului Bogdan Aurescu, a ambasadorului Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin.

Citeşte şi:

Reuniune CSAT pentru zona Mării Negre. Iohannis: Suntem pe fază! (VIDEO)

Decizia autorităţilor române vine în contextul în care, joia trecută, Ministerul rus al Apărării a anunţat exerciţii de amploare în Crimeea şi în Marea Neagră, cu peste 10.000 de militari şi 40 de nave de război. Anunţul a fost făcut în contextul tensiunilor cu Ucraina, după ce Federaţia Rusă şi-a crescut prezenţa militară la graniţa cu Ucraina.

G4Media scrie că diplomații ruși au fost expulzați pe bandă rulantă din țările est-europene din cauza scandalurilor de spionaj.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here