Noi reguli pentru instituirea carantinării zonale

0

Ministerul Sănătăţii a modificat regulile cu privire la modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire şi limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.

Ordinul a fost publicat în Monitorul Oficial.

Astfel, carantina zonală poate fi instituită pentru municipiile/zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori care întrunesc minimum 60 de puncte.

Punctele respective se acordă în funcţie de mai mulţi indicatori: numărul de teste efectuate în ultimele 7 zile, rata de pozitivitate în ultimele 14 zile, rata de incidenţă cumulată în 14 zile, trendul incidenţei cumulate pentru ultimele 14 zile, numărul de cazuri din focare/nr. total cazuri din UAT, grad de ocupare a paturilor ATI în judeţ, grad de ocupare a paturilor destinate pacienţilor cu COVID-19 în judeţ.

Ministrul Sănătăţii a subliniat marţi seară că în Capitală nu va fi instituită carantina.

”Bucureştiul NU se carantinează de Paşte. S-au publicat noile criterii de carantinare a localităţilor. Nu trăim într-o nouă realitate, doar s-au clarificat/actualizat criteriile care pot duce către o recomandare de carantinare a unei localităţi. Nivelul de testare Covid19 devine unul dintre factorii principali, alături de rata de incidenţă şi gradul de ocupare a paturilor din spitale şi secţiile ATI. Se defineşte de asemenea carantinarea zonală”, a scris ministrul Vlad Voiculescu pe Facebook.

Şi prefectul Capitalei a transmis miercuri dimineaţă că noul ordin nu modifică situaţia din Bucureşti cu nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here