Italia va primi turişti doar cu paşaport de vaccinare

0

Prim-ministrul italian Mario Draghi a anunţat că turiştii vor trebui să prezinte la graniţă un paşaport de vaccinare anti-Covid.

Italia plănuieşte să redeschisă economia de la începutul lunii iunie.

Draghi a declarat, potrivit ABC News, că Italia trebuie să se concentreze pe vaccinarea 100% a vârstnicilor şi a persoanelor vulnerabile pentru ca activitatea economică a ţării să poată fi reluată rapid, scrie News.ro.

Guvernul italian vrea să ajungă la 500.000 de doze administrate zilnic până la finalul lunii aprilie, pentru ca, până la finalul lunii septembrie, 80% din populaţie să fie vaccinată.

„Există posibilitatea unei cooperări între ţările mediteraneene: Italia are multe de învăţat de la Grecia şi Spania. Trebuie să acţionăm imediat pentru a primi turiştii vaccinaţi”, a declarat Draghi.

Discuţia despre introducerea unui „paşaport de vaccinare” este aprinsă în Uniunea Europeană. Sunt ţări care vor un astfel de document pentru a primi străini, în timp ce alte guverne invocă libertatea de circulaţie în spaţiul comunitar şi faptul că un astfel de „paşaport” ar însemna discriminare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here