Florin Cîţu: Ratingul României, de la „negativ” la „stabil”

0

Prim-ministrul Florin Cîţu a susţinut, sâmbătă, o conferinţă de presă, în care anunţat că agenţia de rating Standard & Poor’s a îmbunătăţit perspectiva de la „negativ” la „stabil” pentru România.

Cîţu afirmă că Guvernul a câştigat „clar şi fără dubiu” încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini.

„Eroii din economia românească, mai ales în această perioadă dificilă, sunt, din punctul meu de vedere, companiile private, antreprenorii. Au dus greul, m-am consultat de foarte multe ori pentru a lua cele mai bune decizii. Fără încrederea lor nu reuşeam. Pentru toate acestea le mulţumesc”, a declarat prim-ministrul.

El a evidenţiat faptul că ratingul acordat României este cu atât mai important, cu cât a fost acordat în contextul celei mai mari crize economice şi de sănătate din ultima sută de ani.

„Această coaliţie de guvernare, condusă de PNL, din care fac parte USR PLUS şi UDMR, cu un premier liberal, cu o politică liberală, a reuşit în această perioadă dificilă ce nu au putut să facă guvernele anterioare în perioade de creştere economică. Coaliţia de guvernare condusă de PNL, cu un premier liberal, a câştigat clar şi fără dubiu încrederea instituţiilor internaţionale şi a investitorilor străini”, a mai afirmat Cîţu la Palatul Victoria.

El a acuzat PSD că este „principalul duşman” al stabilităţii economice.

„Până şi Ciolacu şi PSD înţeleg că am luat o decizie bună când am plafonat cheltuielile bugetare şi am pornit reforma pensiilor şi a salariilor din sectorul bugetar. PSD rămâne principalul duşman, nu doar politic, ci şi al stabilităţii economice”, a susţinut Florin Cîţu.

Agenţia de rating Standard & Poor’s a reconfirmat vineri la „BBB minus /A-3” ratingul României pentru datoria pe termen lung şi scurt în valută şi în monedă locală şi a îmbunătăţit perspectiva de la „negativ” la „stabil”. Aceasta este prima modificare în sens pozitiv a perspectivei rating-ului României operată de această agenţie din noiembrie 2013, scrie Agerpres.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here