DNA vrea să-l pună de tot la colţ pe Sorin Oprescu

0

Curtea de Apel Bucureşti a luat în discuţie, joi, dosarul în care fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu este acuzat de luare de mită constituirea unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Medicul Sorin Oprescu a fost deja condamnat în primă instanţă la 5 ani şi 4 luni închisoare cu executare iar acum se judecă apelul.

Procurorul de la DNA a spus că Oprescu trebuie să primească o pedeapsă mai mare, maximă, pentru că gravitatea faptei comise şi pentru faptul că avea o funcţie administrativă de rang înalt.

La pledoariile finale, Oprescu a afirmat că procurorii nu au vrut să discute cu el, au căutat dacă are conturi în străinătate şi a subliniat că nu a încălcat niciodată legea.

El a primit prima condamnare în primăvara anului 2019.

În dosar mai sunt condamnaţi:
Bogdan Popa (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti şi al Administraţiei Cimitirelor) – 13 ani şi 4 luni închisoare;

Cristian Stanca (fost şofer al lui Oprescu) – 7 ani şi 8 luni;

Claudiu Bengalici (administrator de firmă) – 4 ani şi 4 luni;

Florin Şupeală (fost director al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) – 4 ani;

Mircea Octavian Constantinescu (fost şef al Direcţiei economice din Primăria Capitalei) – 3 ani şi 4 luni;

Ruxandra Avasiloae (fost director general al Centrului Cultural al Palatelor Brâncoveneşti) – 2 ani şi 4 luni cu suspendare.

Pe 5 septembrie 2015, Sorin Oprescu a primit la locuinţa sa din Ciolpani 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, director al Centrului Palatele Brâncoveneşti. DNA spune că banii provin din acte de corupţie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here