Credincioşii romano-catolici, protestanţi şi reformaţi sărbătoresc Învierea Domnului, iar pentru participarea la slujbă au fost instituite anumite reguli.
Arhiepiscopul Mitropolit de Bucureşti, Aurel Percă, a transmis că Învierea dă curaj, „mai ales în aceste vremuri nesigure în care trăim şi în care aşteptăm o licărire de speranţă pentru a vedea terminată pandemia care bântuie asupra omenirii de mai bine de un an”.
„Avem nevoie de seninătate, avem nevoie de linişte şi sperăm ca, prin Învierea lui Cristos, să avem această linişte şi seninătate în viaţa noastră de toate zilele. Sunt zilele Învierii, zilele Bucuriei, zilele Speranţei (…). Cristos a înviat! Adevărat a înviat! Aleluia!„, a spus Monseniorul Aurel Percă în mesajul către credincioşi.
În noaptea de 3 spre 4 aprilie, circulaţia persoanelor este permisă până la ora 2,00 pentru participarea la slujbele religioase organizate cu ocazia Paştelui catolic.
Regulile sunt: purtarea măştii de protecţie în mod corect, acoperind gura şi nasul, în spaţiile publice, inclusiv în lăcaşurile de cult.
Accesul credincioşilor se va face astfel încât să se asigure o suprafaţă de minimum 4 metri pătraţi pentru fiecare persoană şi o distanţă de 2 metri între persoane.
Prim-ministrul Florin Cîţu le-a urat credincioşilor care celebrează Învierea Domnului sărbători pascale pline de „sănătate, lumină şi bucurie”. „Viaţa spirituală ne hrăneşte speranţa şi ne ajută să fim mai puternici în încercările prin care trecem uneori” – a spus premierul.
În 2010 şi 2011, dar şi în 2014 şi 2017, Paştele a fost sărbătorit în aceeaşi zi de ortodocşi, romano-catolici, greco-catolici, de evanghelici şi reformaţi, de cultele neoprotestante. Învierea va mai fi sărbătorită astfel pe 20 aprilie 2025.
Preşedintele Klaus Iohannis şi soţia, Carmen, au fost la Biserica Romano-Catolică ”Sfânta Treime” din Sibiu pentru slujba de Înviere.