Spitalul Militar Central operaţionalizează o nouă secţie ATI COVID-19

0

Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” (SUUMC) a operaţionalizat, începând de vineri, o nouă secţie ATI COVID-19, formată din 14 paturi, deservită de 38 de medici şi personal de specialitate din cadrul spitalului.

Din cele 14 paturi, şapte paturi sunt nou înfiinţate, cu sprijinul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, iar alte şapte au fost realocate din Secţia Clinică ATI a SUUMC, structură care susţine activitatea medicală şi chirurgicală pentru urgenţe şi cazurile cronice, altele decât cele din patologia COVID -19.

Noua secţie respectă toate criteriile epidemiologice de funcţionare, cu circuite izolate şi personal medical dedicat (echipă medicală şi linie de gardă) şi s-a constituit prin mobilizarea resurselor proprii. În acest sens, şase medici ATI, 18 asistenţi medicali, 12 infirmiere şi 2 brancardieri, care până astăzi îşi desfăşurau activitatea în alte secţii medicale, s-au oferit să susţină eforturile echipelor medicale din ATI.

Secţia ATI COVID-19 nou înfiinţată în SUUMC este dotată, conform normelor, pentru asigurarea monitorizării complexe, a ventilaţiei mecanice avansate, cu staţii de infuzie automată, oxigen şi aer comprimat. Totodată, din punct de vedere al echipamentelor medicale performante capabile să asigure asistenţa medicală multidisciplinară şi tratamentul complicaţiilor, la nivelul acestei structuri se mai află un microlaborator „point-of-care”, un ecograf 3D şi un sistem de epurare extracorporală. Secţia este conectată prin sisteme de telemedicină cu toate laboratoarele, compartimentele şi secţiile medicale din unitatea spitalicească.

Noua capabilitate se adaugă celor 10 paturi ATI intermediare, operaţionalizate în cursul lunii trecute la nivelul Secţiei Pneumologie a spitalului.

În acelaşi timp, SUUMC asigură, prin intermediul Secţiei ATI din cadrul Formaţiunii Medicale ROL 2 – COVID 19 de la Institutul Ana Aslan, asistenţa medicală de specialitate pentru cazurile grave de COVID 19, secţie care are o capacitate de 23 de paturi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here