Carte poştală semnată „Jack”, de pe Titanic, estimată la 15.000 de dolari

0

O carte poştală trimisă de un membru al echipajului de pe Titanic, mort în urma naufragiului pachebotului din Oceanul Atlantic pe 15 aprilie 1912, va fi scoasă la licitaţie la Boston de RR Auction, potrivit CNN.

Jack Phillips, care avea acelaşi prenume ca personajul lui Leonardo DiCaprio în filmul din 1997, lucra ca operator radio pe vas.
În noaptea de 14 aprilie 1912, în Atlanticul de Nord, Titanicul a lovit un aisberg care a dus la moartea a peste 1.500 de pasageri şi membrii ai echipajului.

Ilustrata a fost trimisă cu câteva săptămâni înainte de îmbarcare, pe când Jack Phillips se afla la Belfast, în Irlanda, unde a fost construit pachebotul.

Cartea poştală prezintă o fotografie cu Titanicul. Ea a fost trimisă de Jack Phillips surorii lui Elsie. Este datată 7 martie, fără an, dar RR Auction precizează că este vorba fără îndoială de 1912. „Sunt foarte ocupat cu munca”, îi scria el. „Sper să plec luni şi să sosesc la So’ton (Southampton) miercuri după-amiază. Sper că eşti bine”, a continuat el, înainte de a se semna „Cu dragoste, Jack”.

Tânărul în vârstă de 25 de ani a salvat multe vieţi după ce vaporul a lovit aisbergul trimiţând mesaje altor nave pentru a veni în ajutorul pasagerilor. El a abandonat Titanicul în momentul în care apa i-a ajuns la picioare. A ajuns pe o barcă de salvare, pliabilă, unde a murit din cauza frigului, a precizat Bobby Livingston, vicepreşedinte al RR Auction.

Aceasta nu este prima vânzare de relicve în legătură cu Titanicul. În 2015, un meniu de prânz de clasa I de pe nava de lux a fost vândut la licitaţie contra sumei de 88.000 de dolari împreună cu o scrisoare a unui bărbat care ar fi mituit un salvamar să plece cu barca de lângă navă şi să nu mai salveze alţi pasageri, adjudecată la 7.500 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here