Anul 2020 în agricultură. România, pe primele locuri în UE

0
a combine unloads feed corn into a grain wagon on the go, near Niverville, Manitoba, Canada

România a înregistrat, în anul 2020, producţii agricole semnificative comparativ cu celelalte state membre ale Uniunii Europene.

Institutul Naţional de Statistică a publicat o serie de date care arată că la mai multe categorii de produse suntem pe primele locuri.

Spre exemplu, la porumb boabe, România s-a situat pe primul loc la suprafaţa cultivată şi pe locul doi la producţia realizată, după Franţa.

La floarea soarelui am ocupat primul loc, atât la suprafaţa cultivată, cât şi la producţia realizată.

La grâu a fost pe locul patru la suprafaţa cultivată după Franţa, Germania şi Polonia şi pe locul şase la producţie după Franţa, Germania, Polonia, Spania şi Italia.

Şi la cartofi stăm bine: locul patru după suprafaţa, primele fiind Polonia, Germania, Franţa, şi pe locul şase la producţie după Germania, Franţa, Olanda, Polonia şi Belgia.

INS precizează totodată că, în ţara noastră, suprafaţa cultivată în anul 2020, comparativ cu anul 2019, a scăzut la cereale pentru boabe, plante uleioase, leguminoase pentru boabe, cartofi şi legume. Producţia agricolă vegetală a scăzut anul trecut, comparativ cu anul precedent, la cereale pentru boabe, plante uleioase, leguminoase pentru boabe, legume şi a crescut la cartofi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here