A început semnalizarea celor mai vulnerabile puncte din traficul bucureștean

0

Marţi, pe bulevardul Iuliu Maniu, nr. 17-19, a fost trasată prima trecere pentru pietoni cu covor antiderapant din material bicomponent din București.

Aceasta a fost realizată de Asociația pentru Educație, Dezvoltare și Implicarea Tineretului (EDIT), în parteneriat cu Generali România și face parte din Programul Național de Educație pentru Siguranță – “România în Siguranță” desfășurat de EDIT alături de Poliția Română și Ministerul Educației și Cercetării.

Alegerea acestei zone nu a fost întâmplătoare, în condițiile în care peste 400 de copii din Grădinița 246 și din Școala 117 o utilizează zilnic pentru a traversa bulevardul. Riscul ridicat al acestui punct de trecere este ilustrat de statisticile Poliției Române privind numărul de accidente care au avut loc în această zonă a Bulevardului Iuliu Maniu. Doar pe parcursul anului 2020, chiar și în condițiile traficului mai puțin intens cauzat de pandemia Covid-19, au fost 21de incidente rutiere, în care 4 persoane au decedat, 5 au fost rănite grav și 16 rănite ușor.

Cele mai des întâlnite cauze ale acestor incidente sunt traversarea neregulamentară și neacordarea de prioritate.

Tehnica utilizată pentru amenajarea trecerii pentru pietoni presupune aplicarea unei suprafețe rugoase, de culoare roșie, cu 17 metri înainte de locul de traversare, pe fiecare sens de deplasare. Această suprafațăde tip bicomponentbeneficiază de vizibilitate sporităși, în același timp, scade substanțial distanța de frânare datorităproprietăților antiderapante. De asemenea, trecerea este dotată cu suprafață tactilă pentru nevăzători.Lucrările de reamenajare a trecerii de pietoni au fost realizate cu ajutorul companiilor specializate Swarco și Dumava.

Membrii asociației EDIT au fost primii care au inaugurat noua trecere de pietoni, alături de un grup de copii din clasele I-IV, care au fost instruiți de trainerii proiectului “Ora de Educație Rutieră“ și de reprezentanții Poliției Române. “Ora de Educație Rutieră“ este un program dezvoltat de Asociația Edit și susținut de Generali România încă din 2017, adresat preșcolarilor, școlarilor și elevilor de liceu din România, astfel încât aceștia să adopte un comportament responsabil în trafic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here