Vreme de iarnă de marţi şi până joi în Bucureşti

0

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat pentru zona Bucureştiului că de marţi şi până joi vremea va fi închisă şi vor fi perioade în care se vor semnala precipitaţii slabe sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Acestea vor fi în special în noaptea de marţi spre miercuri (23/24 martie) şi în după-amiaza zilei de miercuri (24 martie).

Vântul va sufla moderat, cu uşoare intensificări, până în jurul a 40 km/h.

Vremea va fi deosebit de rece.

Marţi (23 martie) maxima termică se va situa în jurul valorii de 8 grade, iar miercuri (24 martie) va fi de 5…6 grade. Temperaturile minime se vor situa între -4 şi -1 grad.

În plus, pentru restul ţării, ANM a emis o informare, valabilă tot până joi, de precipitaţii sub formă de ninsoare şi lapoviţă, local intensificări ale vântului, cu vreme deosebit de rece;

La munte va ninge şi se va depune strat nou de zăpadă peste cel foarte consistent depus anterior.

Vremea se va menţine deosebit de rece, cu temperaturi preponderent negative în cursul nopţilor şi al dimineţilor, iar îndeosebi în vestul, nord-vestul şi, parţial, centrul ţării, se va semnala brumă.

O atenţionare cu cod galben este pentru Moldova şi nord-estul Munteniei, marţi şi miercuri.

În Moldova, iar pe parcursul zilei de miercuri (24 martie) şi în nord-estul Munteniei, vor fi perioade în care vântul va avea intensificări cu viteze de 55…65 km/h, iar pe arii restrânse peste 70 km/h.

Vor fi precipitaţii, în general slabe cantitativ, mai ales sub formă de ninsoare, temporar viscolită. Zonele afectate sunt Carpaţii Meridionali şi local Carpaţii Orientali;

În intervalul menţionat, în Carpaţii Meridionali şi local în Carpaţii Orientali va ninge, pe alocuri moderat cantitativ, iar la altitudini în general de peste 1.500 m vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…90 km/h, ninsoarea va fi viscolită, zăpada spulberată şi vizibilitatea redusă sub 100 m.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here