Virusul SARS-CoV-2 nu a apărut în Wuhan

0
This illustration provided by the Centers for Disease Control and Prevention in January 2020 shows the 2019 Novel Coronavirus (2019-nCoV). This virus was identified as the cause of an outbreak of respiratory illness first detected in Wuhan, China. (CDC via AP)

Echipa de cercetători ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii care investighează originea virusului SARS-CoV-2 precizează în raportul final că oraşul chinez Wuhan şi piaţa Huanan nu pot fi considerate definitiv ca focar aflat la originea pandemiei de Covid-19.

Aceasta este prima concluzie la care a ajuns misiunea internaţională alcătuită din 17 oameni de ştiinţă, care a lucrat alături de o echipă formată din acelaşi număr de experţi chinezi, într-o vizită de 28 de zile la Wuhan.

Aceste informaţii „pot sugera că această piaţă nu a fost la originea focarului”, notează raportul OMS, prezentat marţi într-o conferinţă de presă online la Geneva.

Locul din care s-a răspândit iniţial coronavirusul SARS-CoV-2 rămâne un mister, deoarece, deşi ipoteza pieţei Huanan nu este eliminată total nu există suficiente dovezi că actuala criză sanitară cu care se confruntă întreaga lume ar fi început de acolo.

Potrivit raportului, se păstrează ipoteză conform căreia virusul ar proven de la regnul animal, dar nu a fost stabilit cum a ajuns la om.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here