Spadasina Ana-Maria Popescu, pentru a cincea oară la Jocurile Olimpice

0

Spadasina Ana-Maria Popescu, cu un palmares internaţional impresionant şi care a luat medalia de aur la JO din 2016 cu echipa, s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Federaţia Română de Scrimă şi Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a anunţat că Ana-Maria (Brânză) Popescu a terminat pe primul loc în ierarhia mondială a probei.

Este a cincea participare din carieră la Jocurile Olimpice – a câştigat argint la Beijing în 2008 la individual; aurul la Rio în 2016 cu echipa; a fost la Atena – 2004 şi Londra – 2012.

Tabelul ierarhiei

Ana-Maria Popescu, unul dintre cei mai apreciaţi sportivi din România, a publicat un mesaj emoţionant pe Facebook, în care a vorbit despre munca în sport, dezamăgiri, bucurii, accidente care pun stop luptei.

Cu toate durerile şi limitările, am avut un început de sezon excepţional, care mi-a adus suficiente puncte pentru a-mi asigura un loc în zborul către marele vis. Apoi, ştim cu toţii, lumea s-a oprit în loc… Iar eu am aşteptat un an de zile ca să mă pot bucura de această realizare, dar e plăcut să te bucuri şi ‘în reluare’, chiar dacă eşti singur într-o cameră de hotel din care ai impresia că nu vei mai pleca vreodată (…) Vă rog ceva… îndrăzniţi să visaţi, credeţi în visul vostru şi munciţi pentru el până ajungeţi să-l împliniţi”, a scris ea pe Facebook.

Lovitura fatală a Anei-Maria Brânză de la JO din Rio.

Până în prezent, România are 60 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice la 13 discipline – înot, atletism, canotaj, fotbal, gimnastică artistică, baschet 3×3, ciclism, lupte, tir sportiv, canoe, tenis de masă, box şi scrimă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here