Profesoara isterică de la Universitatea din Bucureşti a fost dată afară

0

Carmen Gabriela Vioreanu, conferenţiar universitar – limba suedeză la Universitatea din Bucureşti (UB), a fost dată afară, după ce şi-ar fi jignit studenţii şi ar fi avut un comportament nepotrivit.

Comisia de disciplină a UB a analizat sesizările primite de la mai mulţi studenţi, i-a audiat pe unii dintre ei, precum şi pe profesoară.

Potrivit Universităţii din Bucureşti, ea a încălcat mai multe prevederi ale Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, ale Codului Muncii, precum şi ale Contractului individual de muncă, ale Regulamentului intern al Universităţii din Bucureşti şi ale Cartei Universităţii din Bucureşti.

„La propunerea Comisiei de analiză disciplinară şi cu aprobarea Consiliului de Administraţie, rectorul Universităţii din Bucureşti, prof. univ. Marian Preda, a decis concedierea disciplinară a doamnei Carmen Gabriela Vioreanu, încadrată în funcţia de conferenţiar universitar la Departamentul de Limbi şi Literaturi Germanice din cadrul Facultăţii de Limbi şi Literaturi Străine. Decizia intră în vigoare începând cu data de 22.03.2021, în conformitate cu art. 312 alin (2) lit e) din Legea nr. 1/2011 a Educaţiei Naţionale”, a anunţat UB.

Comportamentul profesoarei a fost sesizat de un student, sub anonimat, pe reţelele de socializare, în care spunea că aceasta îi jigneşte şi le spune „balcanici”, „bătuţi în cap”, „copii de grădiniţă care n-au ce căuta la facultate”, „analfabeţi”. Unei studente i-ar fi rupt dosarul medical pe care l-a adus pentru a justifica absenţele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here