„Paşapoarte” pentru românii vaccinaţi care vor să meargă în Grecia

0

Ministrul Economiei, Mediului de Afaceri şi Turismului, Claudiu Năsui, s-a întâlnit vineri cu ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis, ocazie cu care a declarat că, dacă va fi necesar, statul va emite certificate de Covid pentru românii care vor să meargă în Grecia.

„Discuţiile sunt să avem nişte documente care sunt mutual recunoscute, iar cuvintele-cheie trebuie să fie şi în engleză, cuvinte precum „pozitiv”, „negativ”. Decizia o vom lua într-o şedinţă de guvern”, a explicat Năsui.

Potrivit acestuia, ar fi vorba de trei tipuri de documente: testul negativ de Covid, testul de anticorpi pozitiv şi persoane care s-au vaccinat. Totul este legat şi de decizia la nivelul Uniunii Europene.

Grecia este interesată să primească un număr mare de turişti.

„În acest moment, sunt restricţii pentru străini, dar foarte curând, zilele următoare, vom ridica aceste restricţii pentru cei vaccinaţi. A doua fază va fi în aprilie, iar în 14 mai va fi a treia fază”, a arătat el, precizând că documente de călătorie precum cele aflate în discuţie la Bucureşti vor fi aprobate.

„Ambele ţări susţin iniţiativa UE de a exista acest certificat digital, iar între timp suntem deschişi să discutăm bilateral detaliile tehnice, pentru ca toţi cei care doresc să poată veni în Grecia, fără griji, fără cozi, fără întrebări cum vor putea face asta sau nu”, a mai declarat ministrul grec al Turismului.

Şi acum, pentru a intra în Grecia, turiştii trebuie să aibă fie un test negativ, fie dovada vaccinării, fie să aibă un test de anticorpi, adică au avut boala. Copiii sub 10 ani nu necesită testare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here