Noutăţi în platforma de vaccinare anti-Covid – cât durează, ce tip de vaccin

0

Coordonatorul campaniei de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiţă, a anunţat că vor fi făcute modificări în platforma de vaccinare în perioada următoare – va fi cunoscut intervalul până la imunizare, tipul de vaccin.

Aceste modificări vor ajuta oamenii să cunoască „estimarea timpului probabil al vaccinării, perioada, intervalul de timp în care persoana care se înscrie pe lista de aşteptare va putea fi vaccinată efectiv”.

„Încercăm să transparentizăm tipul de vaccin din respectivul centru de vaccinare, pentru că o persoană care stă 30 de zile pe lista de aşteptare ajunge să se programeze într-un centru şi îşi dă seama că nu vrea să se vaccineze cu acel vaccin, ceea ce pentru noi nu ar trebui să se întâmple. Mi se pare firesc ca omul să ştie pe ce liste de aşteptare se programează şi pe ce tip de vaccin, chiar dacă, până la urmă, disponibilitatea mai multor vaccinuri nu este neapărat un obiect care să permită alegerea vaccinurilor, ci să permită programarea şi accesul într-un număr mai mare de persoane la vaccinare plecând de la premisa că cele patru vaccinuri au beneficii maximale faţă de forme severe, faţă de complicaţiile bolii”, a explicat Gheorghiţă la Digi 24.

Până pe 13 aprilie vor fi deschise peste 350 de cabinete pentru vaccinul Pfizer.

„O altă schimbare importantă în prima parte a lunii aprilie vom creşte numărul de persoane programate pe cabinet de la 60 la 90. Deci, o să crească cu 50 la sută capacitatea de vaccinare în centrele de vaccinare”, a adăugat el.

Până în prezent, în România, de la debutul campaniei de vaccinare anti-COVID, respectiv 27 decembrie 2020, au fost administrate 2.521.512 de doze unui număr de 1.746.104 de persoane – 970.696 au primit o doză, iar 775.408 şi doza a doua.

Mai multe informaţii, pe https://vaccinare-covid.gov.ro/.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here