Google oferă 1.255 de burse în România pentru certificare în domeniul IT

0

Google anunţă disponibilitatea a 1.255 de burse în România pentru obţinerea de certificate în domeniul IT, în cadrul a două proiecte, derulate pe platforma Coursera, anunţă Agerpres.

Potrivit unui comunicat al companiei de tehnologie, cursurile pot fi finalizate în mai puţin de şase luni, nu necesită experienţă relevantă şi sunt recunoscute de experţi din industrie şi angajatori.

Unul dintre proiecte este Digital Women, realizat de Fundaţia EOS (Educating for an Open Society Romania) cu sprijinul INCO, în cadrul căruia vor fi acordate burse către 755 de femei care vor să-şi construiască o carieră în tehnologie, se precizează în comunicat.

Proiectul se adresează femeilor în şomaj sau celor care ocupă locuri de muncă periclitate, iar bursele sunt destinate pentru urmarea programului „IT Support Specialist Certificate” dezvoltat de Google, găzduit pe platforma Coursera.

Al doilea program anunţat este cel derulat de Fundaţia Leaders, organizaţie parteneră Grow with Google, care va distribui în România 500 de burse finanţate de Google. Acestea vor putea fi folosite pentru a urma cursuri într-unul dintre cele patru programe: IT Support, Data Analytics, Project Management, UX Design. Bursele se adresează tinerilor profesionişti şi studenţilor.

Compania Google a fost fondată de Larry Page şi Sergey Brin în anul 1998 şi acum are peste 50.000 de angajaţi la nivel global.

Din 2015, Alphabet este compania-mamă a Google.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here