Festivalul ‘Enescu’ se va desfăşura în condiţii de maximă siguranţă sanitară

0

Conferinţa online de marţi de lansare a Festivalului Internaţional ‘George Enescu’ 2021 a adus în discuţie organizarea acestui eveniment de amploare pentru România în contextul impus de pandemie.

Festivalul Internaţional „George Enescu” va avea loc în perioada 28 august şi 26 septembrie. Ministerul Culturii a alocat 52 de milioane de lei pentru acest eveniment.

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID-19, medicul militar Valeriu Gheorghiţă, a subliniat că Festivalul „George Enescu” va avea tot sprijinul necesar pentru a se desfăşura în condiţii de maximă siguranţă, având în vedere că vor fi numeroşi participanţi şi artişti de renume internaţional.

„Cu tot ceea ce consideraţi că putem să sprijinim derularea şi organizarea activităţilor pentru buna desfăşurare a Festivalului „George Enescu”, vă rog să nu ezitaţi să ne contactaţi şi cu tot ce putem noi vom sprijini acest demers”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

El a reiterat că soluţia pentru revenirea la normalitate în societatea românească, inclusiv pentru evenimentele culturale, este vaccinarea – „o soluţie medicală corectă, eficientă şi sigură”, în prezent fiind peste 1,2 milioane de persoane vaccinate în România, dintre care mai multe de jumătate şi cu a doua doză.

În 2021 se împlinesc 140 de ani de la nașterea marelui nostru compozitor, George Enescu, și 63 de ani de la prima ediția a Festivalului „Enescu”. Dar 2021 este și al doilea an al unei pandemii care a dat peste cap viața artistică, culturală și socială, în România și în întreaga lume. În 2020, Concursul Enescu s-a reinventat în online, pentru ca muzica să continue, și a reușit: între 13 mai și 23 mai 2021, vor avea loc semifinalele și finalele Concursului, la vioară, violoncel și pian, se precizează pe site-ul Festivalului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here