Ciolacu, despre cum îşi va alege PSD candidatul pentru Preşedinţie

0

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat marţi că viitorul candidat al partidului pentru prezidenţiale va fi desemnat prin alegeri preliminare în partid, şi nu de un for de conducere.

„Candidatul pentru alegerile prezidenţiale nu va mai fi desemnat de către Comitetul Politic Naţional. Vor fi alegeri preliminare în interiorul partidului pe o perioadă de timp limitată. (…) Să lărgim cât putem de mult această posibilitate şi opţiune a cuiva să candideze şi să fie susţinut de PSD”, a spus Ciolacu într-un interviu la DC News, adăugând că ar putea fi vorba şi de un candidat independent susţinut de social-democraţi.

El vrea să schimbe regula conform căreia preşedintele partidului urmează să fie şi candidatul pentru cea mai înaltă funcţie în stat.

„S-a terminat o dată pentru totdeauna, în interiorul PSD, ca preşedintele partidului este obligat să fie şi candidatul la funcţia de preşedinte al României. (…) Decizia trebuie dusă până la baza partidului, mai ales pentru o asemenea demnitate”, a adăugat Ciolacu.

Interviul VIDEO:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here